Baskanlar, GSYIAD Iftarinda Bulustu

Galatasarayli Yönetici ve Is Insanlari Dernegi (GSYIAD), Istanbul’da bir otelde üyelerinde iftar yemegi verdi. Yemege Galatasaray Baskani Burak Elmas, Galatasaray eski Baskani Dursun Özbek, Galatasaray Baskan adaylari Metin Öztürk ve Esref Hamamcioglu katildi.

Galatasarayli Yönetici ve Is Insanlari Dernegi (GSYIAD), Istanbul’da bir otelde üyelerinde iftar yemegi verdi. Yemege Galatasaray Baskani Burak Elmas, Galatasaray Divan Baskani Aykut Alp Derkan, Galatasaray eski Baskani Dursun Özbek, Galatasaray Baskan adaylari Metin Öztürk ve Esref Hamamcioglu ile dernek üyeleri katildi.

GSYIAD’in 21. yilini kutladiklarini ifade eden GSYIAD Baskani Ibrahim Hatipoglu, "Seçilen baskanimizin, yönetimimizin dün oldugu gibi, bugün oldugu gibi, yarin da en büyük destekçisi olacagiz. Bu bizim en büyük görevimiz olacak. Birlik olalim, birlik içinde mücadele edelim. Yasasin Galatasaray" dedi.



Burak Elmas: "Baskanimiz kim olursa olsun elestirmek yerine yanlarinda olmayi bir görev edinmenizi rica ediyorum"

Galatasaray’in çok zor bir dönemden geçtigini hatirlatan Burak Elmas, "Bu zor dönemi ancak önemin zorlugunu ve problemlerin büyüklügünü anlayarak asariz. Son dönemlerde 15-20 sene diyebiliriz, Galatasaray’in gelecegini düsünmek yerine, Galatasaray’in getirdigi gücü paylasma mücadelesi maalesef Galatasaray’i sürdürülebilir basarisina büyük bir darbe vurmustur. Geldigimiz noktada bütün Galatasaraylilarin bireysel olarak çok büyük sorumlulugu var. Galatasaray’i paylasma mücadelesini bir kenara birakip, Galatasaray’in gelecegini kurtarma ve sürdürülebilir bir Galatasaray gelecegine hep birlikte yasama mücadelesi vermemiz lazim. Maalesef bir aliskanlik var. Eskiler hep söylerlerdi, ‘Galatasaray’a bir sey olmaz’. Hayir olur. Bu Galatasaray degerlerinin, bizleri Galatasaray yapan degerlerin ne kadar yiprandigini düsünürseniz, bunun üzerine uzun zamandir yaptigimiz paylasim kavgalarinin Galatasaray’a ne maliyeti olacagini düsünmeden, maddi olarak da ciddi Galatasaray’in dönülmez bir yola soktugumuzu da düsünürseniz, manevi özgürlügümüzü kaybettigimizi, manevi özgürlügünü kaybedenin de kendi degerlerini korumanin çok zor oldugu gerçegini göreceksiniz. Bizler genel kurulumuzun vermis oldugu karar saygi duyarak Galatasaray’in iradesi dogrultusunda bir seçim ilan ettik. Metin Öztürk ve Esref Hamamcioglu, ekipleri ile beraber tasin altinda ellerini koydular. Biz Galatasarayli olarak bu süreci onlar geldigi andan itibaren hemen içine girebilecekleri, Galatasaray’in bekleyemeye lüksü olmayan sorunlari ile hemen ilgilenebilecekleri sekilde göreve gelmeleri için onlara istedikleri her türlü bilgiyi vermeye, Galatasaray’in tüm kanallarini, Galatasaray demokrasisinin olmasi gerektigi gibi kullanmalarina, kendilerini anlatabilmelerine, Galatasaraylilari da kendilerini izleyebilme olanak saglayacak sekilde seffaf bir sekilde açiyoruz. Bunu da Galatasaray’a son önemli hizmet olarak görüyoruz. Adaylar ve ekiplerine seçimde sonsuz basarilar diliyorum. Baskanimiz kim olursa olsun seçildikten sonra Galatasaray konularini onlari elestirmek, çalistirmamak degil, onlari çalismaya tesvik etmek, ihtiyaçlari oldugu zaman da elestirmek yerine yanlarinda olmayi bir görev edinmenizi eski bir baskan olacak olan arkadas, kardesiniz olarak rica ediyorum" diye konustu.



Dursun Özbek: "2016’da kurulan hayalin pesini birakmayan"

Dursun Özbek ise, global krizden tüm dünya gibi Galatasaray’in etkilendigini ifade ederek, "Kriz Galatasaray’da sadece finansal degil. Kriz her yerimizde var. Fakat bunu asacagiz. 2016 yilinda hepimizin bir hayali vardi. Baskanligim dönemimde, yönetim kurulu arkadaslarimla birlikte, Galatasaray Spor Kulübü’nün tüm camiasina bir hayalimizi anlattim ve destek aldim. Galatasaray’da yönetimde bulundugum sürece hayalim, Galatasaray’in mali bagimsizligini kazandirmak, finansal yapisini en iyi sekle getirmek. Hayalim buydu. Hayalimi gerçeklestirmek için her kademeden destek aldik. Önce genel kuruldan, sonra taraftardan, sonra Sayin Cumhurbaskanimizdan, devletimizin tüm kademelerinden destek aldik. Görevimizin sonuna kadar bu hayalimizin pesinde kostuk ve elimizden gelen her seyi yaptik. Aradan tam 6 yil geçti. Bu 6 yilin çok iyi geçtigini söyleyemem. Bugün tüm konusmacilar su konuda birlik; finansal yapi bozuk olunca ne sportif yapi geliyor, ne huzur geliyor. Bu yüzden benim arkadaslarimla kurdugum hayal pesinde kosan Burak Elmas’a çok tesekkür ediyorum. Iki tane baskan adayimiz var, ikisi de birbirinden degerli. Kendilerine bu görevi daha önce üstlenmis birisi olarak sunu söylüyorum: Sevgili Metin, Sevgili Esref 2016’da kurulan hayalin pesini birakmayan. Galatasaray’in mali bagimsizligini kazanmasi için bu gerekli. Bu hayaller Galatasaray’in gelecegidir" seklinde konustu.

19 sene önce GSYIAD’a girdigini söyleyen Metin Öztürk, "Yaklasik 45 yildir da kulüp üyesiyim. Çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Biz iç huzurumuzu buldugumuz takdirde bunun altindan kesinlikle kalkacagimiza eminim. GSYIAD baskanligi yapma onurunu yasadim. Yasasin Galatasaray, yasasin GSYIAD diyorum" ifadelerini kullandi.

Esref Hamamcioglu ise, yemegin güzel bir firsat oldugunu ifade ederek, "Ramazan ayi baris ayidir. Galatasaray’in da su an barisa ihtiyaci oldugu zaman. Nedense biz bütün fikir ayriliklarina ragmen eskiden ayri düsmezdik. Fikir ayriliklarimizi ayni potada yogurup, bir enerjiye çevirerek Galatasaray’in faydasina sunmayi becerirdik. Simdi fikir ayriliklarina ragmen gene de her seyimizi kaybetmis sayilmayiz. Bu bir baslangiç olmalidir. 30 Nisan’da iki aday olarak yarisa girecegiz. Metin Öztürk ve degerli arkadaslariyla yarisacagiz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA