Tarik Yurttas Açiklamasi 'Karabükspor Helva Yenilenecek Kulüp Degildir'

Karabük Cengiz Ünal 1.Amatör Ligi’nin iddiali ekiplerinden Karabük 197 Spor Kulübü’nün antrenörü ve Kardemir Karabükspor’un eski futbolcularindan Tarik Yurttas Karabükspor’un helva yenilmeyecek bir kulüp oldugunu söyledi.

Kardemir Karabükspor’un içinde bulundugu durumla da birlikte ilginin gün geçtikçe arttigi amatör ligde sampiyonluk iddiasi bulunan takimlardan Karabük 1937 SK’nin antrenörü Tarik yurttas amatöre düsünce helva dagitilmasinin hesabinin sorulmasi gerektigini belirtti.

Karabük Cengiz Ünal 1.Amatör Ligi play-off dördüncü haftasinda Adatepe Dökecekspor ile Karabük 1937 SK 2-2 berabere kaldi. Bu sonuçla birlikte play-off’un son maçlarinda üç takimin sampiyonluk ihtimali olustu.

5000 Evler Futbol Sahasi’nda oynanan Adatepe Dökecekspor- Karabük 1937 SK mücadelesinin ilk yarisi Adatepe Dökecekspor’un 2-0’lik üstünlügü ile sona ererken karsilasma 2-2’lik beraberlikle sona erdi. Play-off mücadelelerinin son haftasinda sampiyonluk iddiasi bulunan iki ekip Adatepe Dökecekspor ile Kapullu FK, 17 Nisan Pazar günü saat 14.00’da Safranbolu Çim Saha’da karsi karsiya gelecek. Diger sampiyonluk ihtimali bulunan takim Karabük 1937 SK ise ayni gün saat 16.00’da 5000 Evler Sahasi’nda Safranboluspor ile karsilasacak. Karabük’ten Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselecek takim Adatepe Dökecekspor, Kapullu FK ve Karabük 1937 SK takimlarinin biri olacak.

Karsilasma sonrasi Adatepe Dökecekspor antrenörü ve Karabükspor eski futbolcusu Levent Açikgöz ile IHA muhabirine açiklama yapan Karabük 197 Spor Kulübü’nün antrenörü ve Kardemir Karabükspor’un eski futbolcularindan Tarik Yurttas, amatör futbola artan ilgi ile birlikte bazi eksiklerin de daha çok göze çarptigini belirterek, “Bu tribün, bu tesisler, bu saha Karabük’e yakismiyor. Ilgililer bu konu ile çalisma yaparlarsa daha güzel maçlar olacaktir. Daha yetenekli çocuklar çikacaktir. Çok daha güzel yerlere gelebiliriz” dedi.



“Karabükspor helva yenilenecek kulüp degildir”

Yurttas, BAL Ligi’ne düstügü kesinlesen maçtan sonra helva dagitan Kardemir Karabükspor Kulüp Baskani Mehmet Yüksel’e ve Karabük kamuoyuna mesaj verirken, “Bu sehir gerekli cevabi vermelidir. Ben ve Levent Hoca’nin oldugu jenerasyon kulübü nerelerden aldik nerelere getirdik. Buralari yasiyoruz ama Karabükspor helva yenilecek kulüp degildir. Bunun muhakkak hesabi sorulmalidir” dedi.

Yurttas, amatör futbola artan ilgi ile birlikte bazi eksiklerin de daha çok göze çarptigini belirterek, “Bu tribün, bu tesisler, bu saha Karabük’e yakismiyor. Ilgililer bu konu ile çalisma yaparlarsa daha güzel maçlar olacaktir. Daha yetenekli çocuklar çikacaktir. Çok daha güzel yerlere gelebiliriz. Hangi takim çikarsa çiksin mühim olan Karabük’ün adinin orada olmasi. Kaç yildir BAL Ligi’nde Karabük’ün adi yok. Çok üzücü bir sey” dedi.

Tarik Yurttas ile birbirlerine rakip olsalar da amaçlarinin ortak oldugunu ifade eden Levent Açikgöz, “Bizler buradaysak tekrar Karabük’ü eski günlerine getirmek için çalisacagiz. Eski ruhu canlandirmak için buradayiz. Tribünlerde maçi izleyenler takim tutsa da tutmasa da BAL Ligi’ne yükselecek takimi BAL Ligi’nde desteklemesi lazim. Mahalle, semt ayirmadan hep birlikte hareket etmek lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA