Aticilikta Erzincanli Sporcular 2 Birincilik, 2 Üçüncülük Elde Etti

Atesli Silahlar Bütün Dallar Türkiye Sampiyonasi müsabakalarinda Erzincanli sporcular 2 birincilik ve 2 üçüncülük elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu tarafindan İçel Erdemli Aticilik Poligonun da 40 kulüpten 304 sporcunun katilimiyla Atesli Silahlar Bütün Dallar Türkiye Sampiyonasi düzenlendi.

Sampiyonada Erzincanli sporculardan Genç Erkekler Atesli Tüfek 3*20 disiplininde yarisan Galip Berat Afak Türkiye sampiyonu oldu. Yildiz Bayanlar Yat disiplininde yarisan Nas Ebrar Mühürdaroglu Türkiye Sampiyonu oldu.

Genç Erkekler Yat disiplinde yarisan Yigit Geçim Türkiye üçüncüsü oldu.

Genç Bayanlar Yat disiplininde yarisan Elif Zeynep Geçim’de Türkiye üçüncüsü oldu.

“Sporcular Avrupa ve Dünya Sampiyonasi’na hazirlaniyor”

Bu sezonun ilk atesli silah müsabakasi oldugunu belirten Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Teknik Kurul Baskani Zeki Altintas, "18 tane il, 40 tane kulüp, 304 sporcumuz bu yarismada yaristi. Simdi burada baraji asan sporcularimiz için milli takim olayimiz olacak. Rusya’da olmasi gereken Avrupa Sampiyonasi savas nedeniyle alindi ve Polonya’ya verildi.

Polonya’da kismetse bu Avrupa Sampiyonasi’na sporcularimiz istirak edecek. Onun arkasindan da Misir’da olacak bir Dünya Sampiyonasi var. Yine o dünya sampiyonasinda ekiplerimiz mücadele edecek" dedi.

Kaynak: İHA