Abdullah Avci, Rekor Için Sahaya Çikacak

Süper Lig’de 72 puanla lider konumda bulunan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, Fatih Karagümrük karsisinda kariyerinin en yüksek puanina ulasmak için sahaya çikacak. Avci, 2016-2017 sezonunda Basaksehir’in basinda 34 maçta 73 puan elde etmisti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 1.5 yila yaklasan görev süresinde bordo-mavili takimla, teknik adamlik kariyerinin en parlak dönemini geçiriyor. Karadeniz ekibiyle Süper Kupa kazanan 58 yasindaki Avci, 10 yil çalistirdigi Medipol Basaksehir ile 3 kez kapisindan döndügü Süper Lig sampiyonlugunu da bu sezon Trabzonspor’un basinda yasamaya yakin.

Kazanirsa rekor puana ulasacak

Abdullah Avci, 2016-2017 sezonunda Basaksehir ile 34 maçta 73 puan toplamisti. Trabzonspor, 15 Nisan Cuma günü Fatih Karagümrük karsisinda sahadan galibiyetle ayrilmasi halinde puanini 75’e çikartacak ve böylelikle Avci da sezon tamamlanmadan teknik adamlik kariyerinin en yüksek puanina ulasacak.

Avci, Süper Lig’in en erken sampiyonu olabilir

Trabzonspor, bu hafta konuk edecegi Karagümrük’ü maglup eder, Fenerbahçe ve Konyaspor da rakiplerine puan kaybederse, ligin bitimine 5 hafta kala sampiyonlugunu ilan etmis olacak. Spor Toto Süper Lig’de, sampiyonlugu en erken ilan eden takim unvani Fenerbahçe’ye ait. Sari-lacivertliler, son olarak Ersun Yanal döneminde, 2013-2014 sezonunun tamamlanmasinin 3 hafta kala mutlu sona ulasmisti.

Bordo-mavililerin bu hafta sampiyonlugunu ilan etmesiyle Abdullah Avci da en erken sampiyon olan yerli teknik adam olarak adini Türk futbol tarihine yazdiracak.

Kaynak: İHA