18 Yas Alti Dünya Buz Hokeyi Sampiyonasi, Zeytinburnu'nda Basladi

18 Yas Alti Dünya Buz Hokeyi Sampiyonasi, Zeytinburnu Buz Pisti’nde basladi. Turnuvanin açilis mücadelesi Türkiye ile Tayvan arasinda oynandi. Ay-yildizlilar, sahadan 8-3 maglup ayrildi.

Türkiye’nin en büyük buz pisti olan Zeytinburnu Buz Pisti’nde baslayan 18 Yas Alti Dünya Buz Hokeyi Sampiyonasi’nin açilis maçinda 18 Yas Alti Milli Buz Hokey Takimi, Tayvan ile karsi karsiya geldi. Müsabaka Tayvan’in 8-3’lük üstünlügü ile sonuçlandi.

"Çok fazla bireysel hatalarimiz oldu"

"Turnuvanin açilis karsilasmasinda galip gelmek isterdik ama önümüzde dört maç daha var" diyen Türkiye 18 Yas Alti Buz Hokeyi Takimi Basantrenörü Yücel Çitak, "Milli takim olarak 1 buçuk aylik çalismalarimizin sonucu olarak ilk karsilasmamiza çiktik, istemedigimiz bir sonuçla bitti. 8-3 yenildik, çok gol kaçirdik. Çok fazla bireysel hatalarimiz oldu. Önümüzde 4 maç daha var, maç içerisinde çok fazla süre cezasi aldik ki en büyük hatamiz orada oldu. Çünkü bu sporda eksik oynadiginiz zaman rakip takim daha avantajli oluyor. Pandemiden dolayi bu turnuva 2 senedir yapilmiyordu, çocuklarin bu ilk milli heyecaniydi, çogu oyuncumuzun heyecanli oldugunun maç içerisinde de farkina vardik ama önümüzdeki maçlarda sisteme sadik kalarak daha iyi sonuçlar alacagimiza inaniyorum" ifadelerinde bulundu. Maça seyirci katilimi hakkinda da konusan deneyimli çalistirici, "Bizi desteklemeye gelen seyircilerimize tesekkür ediyorum. Bizi desteklemelerini istiyoruz, bizi burada desteklemeye devam ederlerse göreceklerki oyuncularimiz da daha özgüvenli bir performans sergileyecek” seklinde konustu.



Kaptan Ziya Efe Güçlü: "Hedefimiz kalan tüm maçlarimizi kazanmak"

Turnuvadaki diger maçlari kazanmak için daha az bireysel hata yapmalari gerektigini dile getiren Türkiye 18 Yas Alti Buz Hokeyi Takimi’nin kaptani Ziya Efe Güçlü ise "Her maç hedefimiz kazanmak, fakat bu maç çok fazla bireysel hata yaptik ve çok fazla ceza aldik. Önümüzdeki maçlarda daha fazla çaba sarf edecegiz, hedefimiz hala önümüzdeki tüm maçlari kazanmak. Daha fazla seyirci gelirse bize de motivasyon olur. Buraya gelip bize destek olan seyircilerimize tesekkür ediyorum" degerlendirmesini yapti.

Karsilasmalar ücretsiz olarak izlenebilecek

Belçika, Israil, Izlanda, Meksika, Tayvan ve Türkiye’nin mücadele edecegi ve 11-17 Nisan tarihleri arasinda gerçeklesecek olan 18 Yas Alti Dünya Buz Hokeyi Sampiyonasi’nin tüm müsabakalari, Zeytinburnu’nda oynanacak. Turnuvadaki tüm karsilasmalari seyirciler, ücretsiz olarak izleyebilecek. Sampiyonanin finali ve kupa töreni 17 Nisan Pazar 22.30’da gerçeklesecek.

Turnuvada 6 ülkeden 200 sporcu olacak

Sampiyonaya turnuva boyunca 6 ülkeden 200 sporcu, çok sayida antrenör ve yönetici katilim gösteriyor. Türkiye, sampiyonada 12 Nisan Sali saat 20.00’de Belçika ile 14 Nisan Persembe saat 20.00’de Izlanda, 15 Nisan Cuma saat 20.00’de Israil, 17 Nisan Pazar ise saat 20.00’de Meksika ile oynayacak.

Kaynak: İHA