Ukraynali Sporcu Olimpiyatlarda Kazandigi Altin Madalyasini Satisa Çikardi

Ukraynali masa tenisçisi Marina Litovchenko, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari’nda kazandigi altin madalyasini Rus saldirilarinda binasi yikilan mezun oldugu üniversiteye destek olmak amaciyla satisa çikardi.

Rusya-Ukrayna savasi devam ederken, Ukrayna’nin Harkov kentinde masa tenisçisi Marina Litovchenko, savasta binasi yikilan mezunu oldugu üniversiteye yardim etmek amaciyla Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari’nda kazandigi altin madalyasini açik arttirma usulü satisa çikardi.

"Ruslari yenerek kazanmistim"

Madalyanin kendisi için çok kiymetli oldugunun altini çizen Litovchenko, “Spor benim hayatim, hayatim ise mücadeledir. Burada yanimda destek olmasi çok önemli. Üniversite uzun zamandir benim yanimda. Bundan dolayi ben binasi yikilan, ögrencilerinin ve ögretmenlerinin her gün yardima ihtiyaci oldugu üniversiteme yardim etmeye karar verdim. Ödüllerim arasinda en pahali olan Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari’nda kazandigim altin madalya ödülümü, üniversitenin yasamasi ve çalisabilmesi için satmaya karar verdim” dedi.



Açik arttirma 30 Nisan’a kadar devam edecek

Madalyayi yari finalde Rusya’dan 2 sporcuyu 3-0 yenerek kazandigini aktaran Litovchenko, “Bugün benim üniversitem ve Harkov sehrim direniyor. Hadi birlikte ayakta kalmasina yardimci olalim. Açik arttirmaya katilmak isteyen herkes sosyal medyadaki bu gönderimin altina yazabilir ya da bana özelden mesaj atabilir. Madalyanin baslangiç fiyati 10 bin dolardir ve açik arttirma 30 Nisan’a kadar devam edecektir. Ayrica üniversiteme destek olmak isteyen herkes Üniversite Mezunlar Dernegi’ne bagista bulunabilir. Bagis yapanlara daha sonra imzali kartpostal gönderecegim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA