Trabzonspor'da Sampiyonluk Haftalari

Spor Toto Süper Lig’de açik ara liderligini koruyan Trabzonspor, sampiyonlugunu resmilestirebilecegi haftalara girdi.

Spor Toto Süper Lig’de 32 hafta sonunda 72 puana ulasan Trabzonspor, sampiyonlugunu resmi olarak ilan edecegi haftalara girdi. Son olarak 1983-1984 sezonunda bu sevinci yasayan bordo-mavililer, ligin bitimine 5 hafta kala bu mutlulugu tekrarlayabilir.

Süper Lig’de bu sezon 21 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 yenilgisi bulunan Trabzonspor, kalan haftalarda rakiplerinin alacagi sonuçlara da bagli olarak lig tarihinin en erken sampiyonluguna uzanabilir.

Bu hafta sürpriz yasanirsa

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda Trabzonspor, 15 Nisan Cuma günü Fatih Karagümrük’ü agirlayacak. Bordo-mavililer, taraftari önünde oynayacagi maçtan 3 puan alirsa ve arasinda 13 puan fark bulunan Fenerbahçe’nin, Göztepe karsisinda sahadan puansiz ayrilmasi halinde, ayni sekilde Konyaspor’un da evindeki Gaziantep FK maçinda puan alamamasi durumunda bordo-mavililer, 33. haftada sampiyonlugunu ilan edebilir.

Böylelikle Trabzonspor, bitime 5 hafta kala en yakin takipçileri Fenerbahçe’ye 16, Konyaspor’a ise 17 puan fark atmis olacak.

Berabere kalmalari da Trabzonspor’a yarayacak

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasiyla ilgili bir baska senaryo ise Fenerbahçe ve Konyaspor’un berabere kalmalari. Iki takim da berabere kalmalari halinde bordo-mavililer yine sampiyonlugunu resmi olarak ilan edebilecek. Sari-lacivertlilerle 15, yesil-beyazli ekip ile ise arasindaki farki 16 yapacak olan Trabzonspor, 5 hafta önceden yine sampiyonlugunu ilan ederek.

Kaynak: İHA