Sinop'ta Rafting Heyecani Basladi

Türkiye’nin en kuzeyi Sinop’ta Anadolu Yildizlar Ligi Rafting müsabakalari heyecani basladi. Karadeniz’de 3 gün sürecek yarismada sporcular kiyasiya mücadele ediyor.

Sinop’ta 100 rafting sporcusunun katilimiyla gerçeklesen yarislar, açilis seremonisi ile basladi.

Açilista konusma yapan Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, “Bugün Anadolu Yildizlar Ligi faaliyetleri arasinda yer alan, 11-13 Nisan tarihleri arasinda düzenlenen Rafting Grup müsabakalari açilis seremonisindeyiz. 15 hakem, 5 teknik personel, 30 kiz sporcu, 50 erkek sporcu, antrenör ve idarecileri spor kenti Sinop’ta agirlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi.

Devaminda antrenörlere ve tüm sporculara basarilar dileyen Karaömeroglu, sporcularla fotograf çektirdi.

“Aralarinda deniz görmeyen var”

Ankara’dan katilan, denizi olmadigi için sporcularini havuzda antrenman yaptirdigini belirten Dilek Akdeniz, “Ankara Kahraman Kazan ilçesi Akinci Anadolu Lisesi olarak rafting sporunu denizimiz olmadigi halde havuzda çalisarak bu yarismaya katildik. Burada amaç gençlerimize hiç bilmedikleri, tanimadiklari bir spor dalini imkansizliklar içinde de olsa nasil basarabileceklerini ögrenebileceklerini ve bu konuda emek sarf ettiklerinde kendi yollarini çizebileceklerini göstermek. Gençlerimiz buraya geldiklerinde çok heyecanliydi, aralarinda denizi görmeyen var. Ama bu çalisma sadece denizde degil, havuzda da gelistirilebilir. Biz de Sinop’ta bunu tüm Türkiye gençlerine göstermek istiyoruz” seklinde konustu.

Akdeniz, yarismada iddiali olduklarini ve Türkiye sampiyonasina da katilacaklarini belirtti.

Yarismaya katilan Rize takimi antrenörü Aydin Aksoy, “Ben milli takim antrenörüyüm ayni zamanda. Çocuklari toparladim, kendileri zaten kano sporcusu. Su sporlariyla ilgilendikleri için de raftinge çalistiriyoruz. Ana lig yarislarimiz var, bu birinci ayagi Sinop’tayiz. Çocuklar hazir. Bu arkadaslar 2006’li, bunlari ben bir sene sonra dünya sampiyonasinda görüyorum” diye konustu.



“Zaten çilgin bir sudan geliyoruz”

Rizeli sporcu Alperen Galipoglu, hirsli olduklarini belirterek, “Birinci olmayi hedefliyoruz ki olacagiz, umudumuz o yönde. Daha önce durgun suda çok kez çalistik, zaten çilgin bir sudan geliyoruz. Daha kolay olur diye düsünüyorum” açiklamasini yapti.

Sinop’un Hamsi Yolu bölgesindeki liman içinde düzenlenen açilis seremonisinde ilk düdügü Vali Erol Karaömeroglu çaldi. Ardindan yarismacilar, rüzgarin etki ettigi akintiya karsi zorlu mücadeleye basladi.

11 Nisan’da baslayan yarismalar, 13 Nisan’da sona erecek.

Kaynak: İHA