Erzincan 1. Amatör Küme'de Sampiyon Kavakyoluspor

Erzincan 1. Amatör Küme sampiyonu Kavakyoluspor oldu.

Erzincan 1. Amatör Küme final maçinda ilk yarisi 0-0 biten karsilasmada Kavakyoluspor takimi ikinci yarida 1-0 yenik düsmesine ragmen Çayirli Belediyespor’u 2-1 yenerek sampiyon oldu.

Erzincan 1. Amatör küme play-off grubuna gruplarinda iki grupta oynanan ligden ilk 4’e kalan Çayirli Belediyespor, Mollaköy Belediyespor, Cimin Siyah Incispor, Iliç Gençlikspor, Kavakyoluspor , Otlukbelispor, Tercan 17 Subat ve Erzincan Gençlerbirligispor takimlari mücadele etmeyi hak kazanmislardi. Maçlar sonucunda rakiplerine üstünlük saglayan Çayirli Belediyespor, Mollaköy Belediyespor,Kavakyoluspor ve Cimin Siyah Incispor yari finale kaldilar. Iki maç üzerinden oynanan yari final karsilasmalarinda Çayirli Belediyespor takimi Mollaköy Belediyespor takimini her iki maçta da 2-1 yenerek finale kalmisti. Cimin Siyah Incispor takimina ilk maçta 2-1 yenilen Kavakyoluspor ikinci maçinda 2-0 yenerek finale çikmisti. Tek maç olarak oynanan ve Ilk yarisi 0-0 biten final maçinda Kavakyoluspor takimi ikinci yarida 1-0 yenik düsmesine ragmen Çayirli Belediyespor’u 2-1 yenerek sampiyon oldu. Hakem Salih soydan’in yönettigi karsilasmanin gollerini 50. dakikada Bilal Habib Güler Çayirli Belediyespor adina kaydederken, Kavakyoluspor’un gollerini 70. dakikada Okan Kaplan ve 81. dakikada Yusuf Karatas atti.

Final müsabakalari sonucunda Erzincan sampiyonu olan Kavakyoluspor Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Erzincan Ulalarspor takimi ile 17 Nisan 2022 tarihinde tek maç üzerinden baraj maçi oynayacak. Kavakyoluspor - Ulalarspor karsilasmasinin galibi 2022-2023 futbol sezonunda Erzincan’i Bölgesel Amatör Ligi’nde temsil edecek.

Kavakyoluspor Teknik Direktörü Sami Özkan, final maçini kazandiklari için mutlu olduklarini belirterek, "Karsilasmanin basindan sonuna verdikleri mücadeleden ve alinan galibiyetten dolayi futbolcularimi ve centilmence mücadele eden Çayrili Belediyespor takimini kutluyorum. Trübünleri dolduran Erzincanli spor severlere tam bir final izlettirdik. Pazar günü BAL’a kalmak için Ulalarspor takimi ile karsilasacagiz. Hedefimiz Kavakyoluspor tarihinde bir ilki gerçeklestirmek ve BAL’da mücadele etmek. Kulübümüzün basarisi için her türlü özveriyi gösteren baskanimiza yönetim kurulumuza ve taraftarimiza BAL’i hediye etmek istiyoruz" dedi.

Erzincan Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Baskani Emin Turan, ise, Kavakyoluspor’un 2-1 kazandigi final maçinda Çayirli Belediyespor ve Kavakyoluspor futbolcularini centilmence mücadelelerinden dolayi tebrik ettigini söyledi.

Kaynak: İHA