Valerien Ismael Açiklamasi 'Her Seyi Kazanmak Istiyorum, Bunun Için Buradayim'

Alanyaspor karsisinda 4-1 kazanan Besiktas’ta Teknik Direktör Valerien Ismael maçin ardindan konustu. Her maçi kazanmak istedigini ve bunun için Besiktas’ta oldugunu söyleyen Fransiz çalistirici, “Her maç daha da ileriye gidecegiz” diye konustu.

Süper Lig’in 32. haftasinda Alanyaspor’u sahasinda 4-1 maglup eden Besiktas’ta Teknik Direktör Valerien Ismael maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Öncelikle taraftarlara sicak karsilamalari için tesekkür eden Valerien Ismael, "Taraftarimiza bu sicak karsilamadan dolayi çok tesekkür ediyorum. Bugün ben ve ailem için harika bir atmosfer vardi. Evinizde böyle bir atmosferde böyle baslamaniz gerekiyor. Taraftarin tüm inancini hissettik. Yedigimiz golden sonra çabuk ve iyi reaksiyon gösterdik. Ikinci yarida da oyunu kontrol ettik. Iyi oyuncu degisiklikleri yaptik. Herkes birbiri için savasti. Kalitemiz de fark olusturdu. Su anda biraz dinlenmemiz gerekiyor” dedi.

Takimin kaliteli bir kadrosu oldugunu ifade eden Fransiz çalistirici “Su anda kaliteli bir kadromuz var. Tabii ki bazi seyler için zamana ihtiyaç var. Su andaki hedefimiz sezonu güçlü sekilde bitirmek. Her maçta birbirimize daha fazla inanmak istiyoruz. Bugün inancimizin daha da arttigini düsünüyorum. Her maç daha da ileriye gidecegiz" açiklamasini yaoti. Her maçta planlarinin maça göre degisecegini söyleyen Ismael, “Bu durumlar maça göre degisecektir. Bugün daha fazla çalisan olmamiz gereken bir maçti. Topun bizde oldugu her anda etkili olmamiz gerekti ve olduk. Bugün taktiksel olarak sabirli olmamiz gereken bir maçti. Haftaya daha da çok topa sahip olmak istiyoruz” seklinde konustu.



“Topa sahip olmanin çok önemi yok”

Devre arasinda ve maç içinde oyuncularla yapilan toplantilarla ilgili konusan Ismael, “Bazi durumlarda taktiksel olarak detaylari futbolculara söylememiz gerekiyor. Bugün rakibin iyi oynadigi dönemler oldu ve bu durumlarda baski konusunda neler yapacagimizi konustuk. Bu durumlarda çözüm üretmek önemli. Tempomuz arttikça daha fazla çözüm üretecegiz. Henüz ilk maçlarimizi oynuyoruz. Özgüvenimiz arttikça daha iyi ve daha özgüvenli çözümlerimiz olacaktir. Benim de hoca olarak yapmam gereken bu” dedi.

Alanyaspor’un ikinci yarida yüksek topa sahip olma orani hakkinda da konusan Ismael, "Futbolda topa sahip olmanin çok önemi yok. Günün sonunda 4-1 kazanan biz olduk ve en önemli taraf budur. Maç 3-1 iken rakibin çözüm aradigi durumlarda, özellikle attigimiz 3. golde rakibi hataya zorladigimizi söyleyebilirim. Devre arasinda biraz benzer seyler söyledim. Rakibin mutlaka gelecegini, önde basarsak basalim, basmiyorsak bekleyelim dedik. Bugün için söyleyeceklerim bunlar” ifadelerini kullandi.

"Önümüzdeki sezonun planlamasini yapiyoruz"

Batshuayi dahil bütün futbolcularla konustugunu ve hepsini anlamaya çalistigini söyleyen Besiktas Teknik Direktörü Valerien Ismael, "Neden göstermemiz gereken performansi daha öncesinde gösteremedigimizi anlamak istiyorum. Belki biraz özgürlükle bazi seyler daha farkli oluyordur. Benim isim, futbolcularin en iyi performansini göstermesini saglamak, en dogru oyun planini yapmak” dedi.

Önümüzdeki sezonun kadro yapilanmasi hakkinda da konusan Ismael, “Su anda isim vermek istemiyorum. Bu noktada degiliz. Sportif Direktörümüz Ceyhun Bey’le önümüzdeki sezonla alakali planlari tabii ki konusuyoruz. Su anda hedefimiz bu sezonu en tepede bitirebilmek. Önümüzdeki seneyle alakali planlarimiz var ama yorum yapmak istemiyorum” diye konustu.

Son olarak hem oyun sistemi hem de taraftar hakkinda açiklamalarda bulunan Fransiz teknik adam, "Bu sistemle 3 yilda 150 maçin üzerinde oynadim. Farkli seviyelerde, farkli liglerde çok maça çiktim. Bu dizilisi biliyorum. Hücumsal, ofansif ve defansif detaylara hakimim. Dogru oyuncularla dogru sonucu almaya çalisiyorum. Taraftara diyebilecegim tek sey, tesekkür ederim. Sözünü verebilecegim her seyi yapacagim. Kazanmak istiyorum ve bunun için buradayim. Futbol bir sonuç oyunudur. Isler iyi gittiginde enerjinin nasil oldugunu hepimiz görüyoruz. Isler olumsuz olunca da tersi oluyor ama insallah olabildigince maç kazanacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA