Ismail Kartal Açiklamasi 'Oyuncularim Derbi Bilinciyle Oynadilar'

Galatasaray’i 2-0 maglup eden Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ismail Kartal maçin ardindan galibiyeti taraftara armagan ettiklerini söyleyerek, futbolcularinin derbi bilinciyle sahada oldugunu ifade etti.

Süper Lig’in 32. haftasinda Galatasaray’i konuk eden ve sahadan 2-0’lik galibiyetle ayrilarak ligde 2. siraya yükselen Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ismail Kartal, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendiren Kartal, “Hafta basindan beri ‘derbi’ dedik. Fenerbahçe-Galatasaray derbileri her zaman iz birakmistir. Oyuncular bunun bilincindeydi. Bu maçin ne kadar önemli oldugunu hem futbolculuk hem de antrenörlük hayatimda yasayan birisi olarak oyuncularima anlatmaya çalistim. Hepsine ‘Biz maçi 11 kisi tamamlamak zorundayiz’ dedim. Biz isimizi yapmak için sahaya çiktik. Zaman zaman 2. bölgede karsiladik, zaman zaman 3. bölgede baski yaptik. Oyuncularim elinden geleni yaptilar. Sonuçta 4-5 tane pozisyonumuz var, rakibin de 2 ya da 3 pozisyonu vardi. Sonuçta bugün bizi burada destekleyen muhtesem taraftarlarimiza tesekkür ediyorum. Bize inanarak tribünleri dolduruyorlar. Bu galibiyeti muhtesem taraftarlarimiza, büyük taraftarlarimiza armagan ediyorum, oyuncularima da tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Gollerin tamami, idmanda çalisilmis goller”

Galatasaray karsisinda atilan ilk golün, çalisilmis bir gol oldugunu söyleyen Kartal, “Bu maçta attigimiz ilk gol, geldigimiz günden bu yana ceza sahasinda çogalmalar, oyuncularin o noktaya hizli sekilde girmesi ve disaridaki bos oyuncuyu topla bulusturmayi çalistik. Attigimiz gollerin birçogunu çalistik. Idmandaki görüntüleri de var. Böyle goller olunca, biz de teknik ekip olarak ayrica mutlu oluyoruz. 2.25’lik puan ortalamasi güzel bir ortalama. Geldigim gün de söylemistim, taraftar varsa, biz variz. Sakat, hasta ve cezali oyuncularimiz vardi ilk günlerde. Simdi ise tam kadro çalisiyoruz. Moral ve motivasyon da gayet iyi durumda. Bunun da karsiligini aldigimiz için mutluyuz” açiklamasini yapti. Derbilerin her zaman iz biraktigini da söyleyen deneyimli teknik adam, “Galatasaray-Fenerbahçe derbileri her zaman iz birakir. Ezelden bu yana birbirimizin rakibiyiz. Bunun ne kadar anlamli oldugunu, böyle galibiyetlerin uzun yilar iz biraktigini oyuncularima anlattim. Onlar da bunun bilincindeydi ve bu motivasyonla sahaya çiktik” diye konustu.



“Kim hak ediyorsa o oynuyor”

Taraftarlarin maç içinde kendisine yaptigi tezahüratlarla ilgili de konusan Kartal, “Öncelikle çok mutluyum. Oyuncularimin hepsiyle gerçekten aramizda güzel bir bag ve iletisim var. Hepimiz birbirimize çok saygi duyuyoruz. Ben onlara, onlar da bana saygi duyuyor. Burada uzun yillar oynadigimi biliyorlar. Kim hak ediyorsa onu oynatmaya çalisiyoruz. Adaletli ve net bir insanim. Hepsiyle her konuyu net sekilde konusabiliyorum. Onlar da buna saygi gösteriyorlar. Böyle bir saygi olunca basari da geliyor. Taraftarin destegine gelirsek, onlara Ismail Kartal olarak tesekkür ediyorum. Kendi evimde, kendi yuvamda gösterdikleri destekten dolayi çok tesekkür ediyorum. Insallah sezon sonuna kadar bu futbolu devam ettirip onlari mutlu etmek istiyoruz” açiklamasini yapti.

“Bazi oyunculardan vazgeçmemem gerekiyordu”

Takimin istikrarli gittigini ifade eden Ismail Kartal, “Göreve geldigimizde mental, fizik ve oyun disiplinini düzeltecegimi söylemistim. Bu kolay olmuyor. Baska bir sistemden yeni sisteme geçtik. Bazi oyuncularimiz sakat, kimisi Covid-19’a yakalaniyor. Planlariniz ertesi gün degisiyordu. Istedigimiz oyun sablonunu oturtmaya çalistik. Kisa bir dönem oldu Antalya’da çalistigimiz. Elimizdeki oyuncularla ne istedigimi onlara anlattim ve bir seyler oturmaya basladi.

Bizim takima ne yapmamiz gerektigini tespit ettik. Bazi oyunculari yan yana yapistirmam gerekiyordu. Birlikte hareket etmeye çalisan oyuncu grubundan yanayim ben. Sonuçlar da iyi gelmeye baslayinca bazi seyleri elimizde tutabilmemiz için bazi oyunculardan vazgeçmemem gerekiyordu. Bu isimler de her hafta üzerine koyarak gidince, takim arkadaslari da saygi duymaya basladi.

Giren, çikan fark etmiyor. Çikanin yerine baska oyuncuyu soktugumuzda da planin yürümesi önemli. Bunlari sagladik. Basari zaten, takim içinde adalet, saygi, inanç varsa geliyor. Bunu basarmis olduk biz de” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA