Honaz'da Ramazan Etkinlikleri Binlerce Kisiyi Bulusturuyor

Honaz Belediyesi, ilçenin merkez kapali pazaryerinde kurdugu iftar sofrasinda binlerce vatandasi agirladi. Ramazan etkinlikleri ve iftar bulusmalarinda vatandaslar ile bir araya gelen Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek; “Ramazan’in ruhunu birlikte yasiyoruz” dedi.



Honaz Belediyesinin ramazan ayi boyunca üç farkli mahallede düzenleyecegi iftar sofralarinin ilki Honaz Merkez Kapali Pazaryeri’nde kuruldu. Iftara Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek, esi Kalbiye Kepenek, siyasi parti temsilcileri,

mahalle muhtarlari ve çok sayida vatandas katildi.



Baskan Yüksel Kepenek ve esi, vatandaslari tek tek karsilayarak ramazanlarini tebrik etti ve birlikte dua edip oruçlarini açti. Baskan Kepenek basin mensuplarina yaptigi açiklamada, mahalle iftarlari ile vatandaslarla bulustuklarini ifade ederek, “Uzun süren pandemi sürecinde bu gibi etkinlikleri yapamamistik. Bu yil ilçe merkezimizle birlikte iki farkli mahallemizde de bu etkinligimizi düzenleyecegiz. Katilim en üst seviyede hemsehrilerimiz davetimizi kirmayip geldiler. Birliktelik soframizda oruçlarimizi açtik ve ardindan birbirinden güzel Ramazan eglencelerini halkimiz ve özellikle çocuklarimizla birlikte izledik. Ramazanin güzellikleri ve maneviyatini hep beraber yasama imkani bulduk. Haftaya cumartesi yani 16 Nisan’da Kocabas Mahallemizde yapacagimiz etkinligimiz için simdiden vatandaslarimizi davet ediyorum” dedi.



Honaz Belediyesi’nin düzenledigi Ramazan etkinliginde Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Ortaokulu Kiz Basketbol Takimi ve Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kiz Basketbol takimi da yerini aldi. Denizli’yi Türkiye sampiyonasinda temsil edecek takim, müsabakalar öncesi moral depolamak için Honaz’a geldi. Takim oyunculari, takim koçu, menejeri ve okul yöneticisinin katildigi Ramazan etkinliginde Baskan Yüksel Kepenek kizlara çiçek takdim ederek basarilar diledi.

Iftar yemeginin ardindan baslayan Ramazan Eglencelerinde de Semazen gösterileri, Karagöz Hacivat gölge oyunu, tasavvuf musikisi, asuk ile masuk ve kukla gösterileri özellikle çocuklar tarafindan büyük ilgi ile izlendi. Pamuk seker ve serbet ikrami yapilan etkinliklerde ayrica çocuklar yüz boyama için uzun kuyruklar olusturdu. Honazli vatandaslar, büyük begeni ile izledikleri eglenceler için belediye baskani Yüksel Kepenek’e tesekkür etti.

Kaynak: İHA