Domenec Torrent Açiklamasi 'Dengeli Bir Maçti, Firsatlari Kullanamadik'

Fenerbahçe deplasmaninda 2-0 maglup olan Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent karsilasmanin ardindan konustu. Maçin dengeli geçtigini ve firsatlari kullanamadiklarini söyleyen Torrent, Türkiye’de projelerin ise bir sonraki maçi kazanmaktan ibaret oldugunu ifade etti.

Süper Lig’in 32. haftasinda Fenerbahçe deplasmaninda boy gösteren ve sahadan 2-0’lik maglubiyetle ayrilan Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Torrent, “Sahada neler olmus, oyunlar neler, bunlari izledim simdi. Gayet dengeli bir maç oldu. Onlar biraz daha yapisik oynadilar ve biraz daha etkili oldular. Iki kez kontradan geldiler. Birisi goldü, digeri kornerden çikmislardi. Ikinci yarida da bir kez geldiler ve gol attilar. Biz geriden oyun çikisini gayet güzel yaptik ve karakterimizi gösterdik. Karsilasma ilk baslarda biraz daha bizim yari sahamizda geçti. Ikinci yarida daha fazla baski yapip topa sahip olduk. 2-3 firsat da yakaladik ikinci yarida. Bir tanesi de Gomis’in pozisyonuydu. Ikinci yari Fenerbahçe ilk gelisinde golü buldu. 2 taraf için de dengeli bir maç oldu. Bir tarafin üstün oldugu bir karsilasma degildi bence. Normalde olandan farkli bir sey oluyor. Bu sene Galatasaray’in durumu normal degil. Trabzonspor maçinda da basimiza gelmisti ve maç 5 dakika içinde elimizden kaçmisti. Takim olarak iyi bir yil geçirmediginiz zaman bu olabiliyor. 3 kez pozisyon bulan bir takim size 2 gol atabiliyor. Ayni seviyede pozisyon bulup gol atamayabilirsiniz, bugün bize de bu oldu. Gerçekten sonuç disinda düsünecek olursak, iki takim da dengeli ve birbirine benzer seviyedeydi" açiklamalarini yapti.

"Proje bir sonraki maçi kazanmaktan ibaret"

Gerçeklesecek olan olaganüstü seçimli genel kurulun ardindan kendisiyle ilgili durumu da açiklayan Torrent, “Hiçbir kaygim yok bu konuda. Sadece bugünün sonucuyla ilgili sinirliyim. Çünkü kulübümüz ve taraftarimiz için önemli bir maçti. Fakat sunu aklimizda canlandirmamiz gerekiyor ki, ben gelmeden önce de, ben geldikten sonra da bu sezon zor bir sezondu. Örnek olarak baskanin degisikligini de gösterebiliriz. Bir sonraki baskanin kim olacagi benim için önemli degil. Kalan 6 maçi kazanmak için çalisacagim tabii ki. Belki önümüzdeki süreçte hosumuza giden ve gitmeyen seyler olabilir. Bizim stilimiz belli. Farkli özelliklere sahip oyunculara ihtiyacimiz olacagi da belli. Genel olarak projeyle ilgili bir durum bu. Benim burada genel olarak gördügüm, bir sonraki maçi kazanmanin ötesinde bir proje olmuyor. Burada olmaktan dolayi çok memnunum. Benim ve ekibimin isi olabilecek maksimum sayida maçi kazanmak. Kaygilanmiyorum dememin sebebi de, bana kalmis bir durum yok, benim isim belli. Eger burada 3 maç kazandiginizda herkes memnun oluyorsa ama 1 maç kaybedince kimse memnun olmayip degisiklige gidiyorsa, bu projeyle ilgili bir durum, söylenecek bir sey yok. Yakin zamanda yaptigim bir röportajda söyledigim gibi, çok büyük hocalar yillar boyunca zamana ihtiyaç duydular ve bir seyler kazanamadilar ilk baslarda. Ama onlara inanildigi için yola devam ettiler. Projeye inanç yoksa, bununla ilgili yapabilecegim bir sey yok. Proje bir sonraki maçi kazanmaksa, biz de bir sonrakini ve ondan sonrakini kazanmak için elimizden geleni yapacagiz" ifadelerini kullandi.

"Karagümrük maçindaki gibi oynamak istedik"

Feghouli ve Mustafa Muhammed gibi önemli isimlerin sakatliklarinin oldugunu söyleyen Torrent, "Karagümrük’e karsi kazandigimiz maçtaki gibi oynadik. Oyuncular da ayniydi. Omar ve Ömer degisikligi oldu sadece. Ben ekibimle birlikte, oynayacak olan takimi itinayla seçiyorum. Bunun sebebi de her antrenmanda oyuncularin formlarini net sekilde görüyorum. Kadroya dahil olmayan ya da oynamamis olan oyuncularla benim sahsi herhangi bir problemim yok. Tabii ki her maç kaybedildigi zaman neden bu oynamadi diye bir soru geliyor. Herhangi bir isim vermiyorum, her bir oyuncu ellerinden geleni yapiyorlar. Kadrodaki bütün oyuncular oynama firsati yakaladilar. Belki de burada oynamamis, baska zaman oynamis bir oyuncu için de ‘Niye iyi oynamadi’ diye bir soru gelmistir. Biz Florya’da gün ve gün gördüklerimiz dogrultusunda ve maçi nasil oynamak istedigimizle ilgili kararlar aliyoruz. Karagümrük’e karsi oynadigimizin benzerini oynamak istedik. Aradaki fark, o maçta 15. dakikada 2-0 öndeydik. Çok efektiftik o maçta" dedi.

Son olarak Türkiye’de her seyin günlük oldugunun altini çizen Torrent, “Evde oynadigimizda, maçi kazandigimizda her seyi çok dogru yapmisiz gibi görünüyor. Gomis ve Babel yaklasik 36 yasinda iki isim ama ikisinin de bugün oyunu iyiydi. 60. dakikada kimi kiminle degistirirdiniz? Kaybettigimiz için söylüyorum bunu. Kaybettik, geç mi oldu degisiklikler, geç oldu. Degisiklikleri yaptiktan sonra iyi oynadik diye bir sey yok. Burada kazandin ya da kaybettin muhabbeti oluyor. Kazandiysak ben hakliyim, kaybettiysek soruyu soranlar hakli. 4-3 kazandigimiz maçta yaptigimiz degisikliklerden dolayi kazandiniz demislerdi ama öyle degildi. Hoca mükemmel degisiklikler yapti denildi ama öyle degildi. Bu kadar basit degil. Barcelona’ya karsi, Karagümrük’e karsi iyiydi de, neden bugün iyi degil gibi sorular geldi. Karagümrük maçinda degisiklikler yardimci oldu mu? 2-0 kazandik ama kimse sormadi. Ama kazandigimiz için tartisma kapandi. Maçtan önce de sonra da derinlemesine bir analiz yapiyorum. Yarin tekrar bir konusma yapacagiz ve orada da neleri daha iyi yapabilirdik diye konusacagiz. Çünkü biz canli sekilde analizimizi yapiyoruz. Ama size karsi mücadele veriyorlar ve hiç gol atamiyorsunuz, onlar atiyor. Daha efektif olduklari için kazaniyorlar" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA