Milli Güresçi Kayaalp, SMA Hastasi Eslem Bebek Için Mindere Çikiyor

Avrupa Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stilde 130 kilogramda finale yükselen Riza Kayaalp, sampiyon oldugu takdirde ödülü, 11 aylik SMA hastasi Eslem Fatma Altindag’in tedavisi için kullanacak.

Macaristan’in Budapeste sehrinde gerçeklestirilen 2022 Avrupa Güres Sampiyonasi’nda yarin finalde Italyan rakibi Danila Sotnikov ile karsilasacak olan Dünya ve Avrupa Sampiyonu Riza Kayaalp, sosyal medya hesabindan sampiyon oldugu takdirde ödülünü Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastasi Eslem Fatma Altindag’in tedavisi için kullanacagini duyurdu.

Yarin Italyan rakibi karsisinda 11. Avrupa sampiyonlugu için mindere çikacak milli güresçi Kayaalp, sosyal medya hesabindan su açiklamalarda bulundu: “SMA tedavisi için bekleyen @smaeslemfatma‘nin babasi ile yaklasik iki ay önce bir canli yayin yapmistik. O gün babasinin gözyaslari, Eslem Fatma’nin durumu beni çok etkiledi ve kendime su sözü verdim. Avrupa Sampiyonasi’nda Eslem Fatma için güresecegim ve eger insallah sampiyon olursam, ödülümün tamamini Eslem Fatma’nin tedavi masrafina katki için kullanacagim. Bugün 3 maçimi da kazanarak çok sükür finale kaldim. Eslem Fatma’miz için belki benim ödülüm kalan ücretin tamamina yetmeyebilir. Sizlerden de bu masrafi tamamlamak için yardimlarinizi bekliyorum. Hep birlikte bu ücreti tamamlayabiliriz. Onlara iki bayram yasatalim hep birlikte. Yarin cumartesi günü, Avrupa Sampiyonasi finalinde görüsmek üzere, dualarinizi esirgemeyin. Final maçlari saat 19.00’da basliyor, son maç benim.”

Kaynak: İHA