Efraim Kahraman Açiklamasi 'Avrupa Sampiyonu Olmak Tarihi Basari'

Türkiye Kadin Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Efraim Kahraman, aldiklari Avrupa sampiyonlugunun tarihi bir basari oldugunu ifade etti.

Türkiye Kadin Güres Milli Takim Teknik Direktörü Efraim Kahraman, takim halinde sampiyon olmalarinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. U23’ü bir ay önce kapattiklarini ve orada da Avrupa sampiyonu olduklarini söyleyen Kahraman, “Burada da tekrar büyüklerde Avrupa sampiyonu olmak tarihi basari. Iki defa üçüncülük var, ikincilik yoktu. Kizlarimiz savastilar. Bugün gönül isterdi ki bronz madalyalara giren sporcularimiz altin madalya alsin.. Ama Buse’nin sampiyon olmasi için gerçekten çok az kalmisti. Orada sadece bir oyunda hata yapti ve tuslandi. Demek ki biz takim halinde sampiyonlugu hak ettik. Ukrayna gibi güçlü bir ülkenin olmasi, diger ülkelerde büyüklerde olimpiyat madalyali sporcular var. Gençlerimiz de gerçekten savasti. Yenilseler de savastilar. Ben de onu istedim onlardan. Baskanimiz da ayni sekilde söyledi.

Yenilebilirsiniz ama savasarak yenilin dedik. Bu basariyla bizim çitamiz yükseldi. Yükseldigimiz için isimiz daha çok zor. Avrupa sampiyonu takimi bir basamak daha tasimamiz lazim. Dünya sampiyonasinda da üçüncülük var. Biz sampiyonluk pesindeyiz. Burada tarihi bir basari daha var. Dört kez Avrupa sampiyonu olan Yasemin Adar’in 5. sampiyonlugu. Burada 5. kez sampiyon olmasi gururlandirdi. Yasemin olimpiyattan sonra ameliyat geçirdi, bunu kimse bilmiyor. Risk aldik burada. 1.5 aylik çalismayla geldi, kendisi çok hizli toparladi. Rakibi de Estonyali Dünya sampiyonu, Avrupa sampiyonu. Amerikali Grey’i yenen bir sporcu. Bizim Yasemin ile hedefimiz olimpiyat sampiyonlugu. Buradan baslamis oldu. Insallah bu sekilde devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA