Pena Açiklamasi 'Stadyumu Görmek Için Buraya Gelmedik!'

Galatasaray’in Ispanyol kalecisi Inaki Pena, Barcelona maçi öncesi yaptigi açiklamada, "Stadyumu görmek için buraya gelmedik. Buraya mücadele etmeye geldik. Bunun bilincindeyiz. Elimizden geleni yapmaya çalisacagiz. Tüm sartlari zorlayacagiz" dedi.

Galatasaray’in file bekçisi Inaki Pena, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda oynayacaklari Barcelona mücadelesi öncesi düzenlenen basin toplantisinda medya mensuplarinin sorularini yanitladi.

Devre arasinda Barcelona’dan kiralanan genç kaleci, kulübüne karsi forma giymesi hakkinda ve mücadeleyle ilgili su degerlendirmeyi yapti:

“Bizim için çok özel bir rakip. Zor bir kuraydi. Yarin tüm gücümüzü kullanacagiz. Bizim için büyük bir maç. Iyi bir sonuç almamiz lazim. Su an itibariyla sahsi olarak iyi yolda oldugumu düsünüyorum. Biz oyuncu olarak her zaman içinde bulundugumuz durumu asmaya çalisiyoruz. Daha fazla vakit almaya çalisiyorum. Benim için degisik duygular. Elimden geleni yapacagim. Herkes Barcelona’yi takip ediyor. Yapmamiz gerekenin bilincindeyiz. Türkiye’nin en büyük kulübüyüz. Stadyumu görmek için buraya gelmedik. Buraya mücadele etmeye geldik. Bunun bilincindeyiz. Elimizden geleni yapmaya çalisacagiz. Tüm sartlari zorlayacagiz. Biliyoruz ki Barcelona bizi baski altinda tutacak. Biz de topu fazlasiyla elimizde tutmaya çalisacagiz. Bizim için güzel bir mücadele olacak” diye konustu.



"Geri dönmem için en iyi performansimi sergilemem gerekiyor"

Barcelona’daki gelecegi ile ilgili Pena, “Barcelona’da olmak için yüksek kaliteye sahip olmak gerekiyor. Geri dönmem için en iyi performansimi sergilemem gerekiyor. Daha fazla vakit alirsam bunu gerçeklestirecegimi umuyorum. Yillarca Barcelona’da oynadim. Xavi benim için iyi bir firsat. Bu firsati degerlendirip tekrar geri dönmeyi umuyorum” ifadelerini kullandi.

“Galatasaray’da çok mutluyum"

Galatasaray’da çok mutlu oldugunu ve takim arkadaslarinin yardimi sayesinde çabuk adapte oldugunu söyleyen basarili eldiven, “Çok güzel bir ortamda bulunuyorum. Beni ilk günden itibaren çok iyi agirladilar. Çok iyi adapte oldum ve çok mutluyum. Baskinin bilincindeyiz. Iyi bir degisiklik yapmak için güzel bir yerdeyim. Muslera ile çok iyi anlasiyoruz. Galatasaray’da geçirdigi zaman itibariyla kulüp için çok önemli bir isim. Ondan ögrenecegim çok sey var ve bunu istiyorum. Sakatlandi ama onun kalitesi tartisilmaz. Ilk günden beri her zaman yanimda oldu” yorumunu yapti.

Kaynak: İHA