'Siyah Kadar Asil, Beyaz Kadar Zarif Kadinlar' Paneli Düzenlendi

Besiktas Kulübü, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü sebebiyle Vodafone Park Moda Merkezi’nde ‘Siyah Kadar Asil, Beyaz Kadar Zarif Kadinlar’ isimli panel düzenledi.

Besiktas Kulübü 8 Mart Dünya Kadinlar Günü sebebiyle ‘Siyah Kadar Asil, Beyaz Kadar Zarif Kadinlar’ isimli panel düzenledi.

Vodafone Park Moda Merkezi’nde düzenlenen panelde baskan Ahmet Nur Çebi’nin esi Berna Çebi’nin yani sira siyah-beyazli kulüpte çalisan ve farkli branslarda forma giyen kadinlar yer aldi. Panelde konusmaci olarak yer alan baskan Ahmet Nur Çebi’nin esi Berna Çebi, “Kadinlarin umutla gelecege bakmalarini saglamak için çalisalim” vurgusunu yaptigi konusmasinda su ifadeleri kullandi:

"Sporun kiz çocuklarini gelistirdigine inaniyorum. Bunun da Besiktas’ta olmasi bana ayri gurur veriyor. Besiktasli olmak iyi bir sey. Benim bir kadin olarak yeryüzüne armaganim evlatlarim. Diger kadinlara yardim etmeden önce kendimize yetelim. Sonra sosyal hayatin içinde sivil toplum kuruluslarinda diger kadinlara yardim edelim. Onlarin umutla gelecege bakmalarini saglamak için çalisalim. Sivil toplum kuruluslarinda benim en çok ugrastigim konu, kötü muamele görmüs, erken evlendirilmis çocuklar. Bu arada tabii kiz çocuklarina ayri bir öncelik veriyorum. Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfi’nda faaliyet gösteriyorum. Kadin olarak biraz modum düstügünde torunlarima sarilarak kendimi tamir ediyorum. Torun sahibi olmak baska bir sey.”

Besiktas Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyuncusu Yasemin Güler de “Tekerlekli Sandalye Basketbolun kosan basketboldan tek farki bizim iki teker çevirmemiz. Kadinlar, erkeklerle beraber mücadele ediyor. Erkekler yapiyorsa biz de kadinlar olarak yapariz diyoruz ve yapiyoruz” ifadelerine yer verdi. Tekerlekli sandalye basketbol takiminin bir baska oyuncusu Suphiye Dag ise “Kadinlarin seçme ve seçilme hakkini bu topraklarda almasi biz kadinlar için çok önemli. Ayni topraklarda güçlü kadinlarla dogdugum için kendimi sansli hissediyorum” açiklamasini yapti.

Besiktas Vodafone takim kaptani Basak Gündogdu, Besiktas formasi giymenin kendisi için hayal oldugunu ve bu hayalin gerçeklestigini aktararak, “Kadin futbol, Besiktas’tan önce ve sonra diye ayriliyor. Benim için Besiktas formasi giymek büyük bir hayaldi. Hayalimi gerçeklestirdigim için de gururluyum” degerlendirmesini yapti.

Siyah-beyazli güresçi Aysenur Yildiz “Ilklerin takimi Besiktas’ta olmak gurur verici. Besiktas’ta kendimizi çok degerli hissediyoruz. Bize verilen imkanlar için tesekkür ediyorum” dedi.

Besiktas HDI Sigorta sporcusu Irem Naz Topuz da “Annem eski basketbolcu. Annem sayesinde basketbolcu oldum. Kendimi sansli hissediyorum. Besiktas’ta olmaktan ve forma giymekten dolayi mutluyum” diye konustu.



Jimnastik Takimi Antrenörü Öykü Yüksek Besiktas’ta olmaktan mutlu oldugunun altini çizerek,“Jimnastikle ilgilenirken sakatlandim. Sonradan kendimi bu spora verip bir kadin olarak antrenör oldum. Jimnastik, azim ve güç gerektiren bir spor. Kulübün bünyesinde sporcu arkadaslarla çalismaktan mutluyum” ifadelerini kullandi. Atletizm Takimi sporcusu Gülsah Kiziltas da "Kulübümüzü kadinlar 200 metre bransinda temsil ediyorum. Küçükken bütün spor branslarini denedim. Yeteneklerimin atletizm bransina uygun oldugunu fark ettim. Atletizmde karar kildim. Besiktas’ta olmaktan dolayi çok mutluyum" dedi.



Baskan Ahmet Nur Çebi, panelin sonunda yaptigi konusmada su ifadelere yer verdi:

“Panele katilan herkese tesekkür ediyorum. Buradan baktigimda; spor, Besiktas ve kadinlar. Üçü de çok degerli. Kadinlarin bizlerden birçok noktada güçlü oldugunu ve melekelerinin bizlerden çok daha iyi oldugunu görüyorum ve kabul ediyorum. Ben kadin ile erkek arasinda hiçbir ayrim görmüyorum. Ülkemizde maalesef gelisemedigimizin ölçütü kadina siddet. Türkiye olarak sorunumuz bazi erkeklerin evlense, dede bile olsa olgunlasmamasindan kaynaklaniyor. Simdi anliyorum. Biz bu panelleri o adamlar olgunlasana kadar yapmaya devam edecegiz. Burada, esime bana kazandirdigi çocuklar için tesekkür ediyorum. Besiktasli olmaktan gurur duyuyorum. Spora önem veren, spora önem verdigi kadar da sivil toplum kuruluslarina önem veren Besiktas’i önümüzdeki günlerde daha çok göreceksiniz. Engelli hanimefendilerin engelsiz erkeklerden çok daha güçlü oldugunu hissettiren hanimefendi sporcularimiza tesekkür ediyorum.”

Baskan Ahmet Nur Çebi ve yöneticiler Mesut Urgancilar, Fatih Hakan Avsar, Kemal Erdogan, Umut Senol, Bilgihan Sürmen, Firat Fidan, Mehmet Eksi ile kulüp personeli, paneli izleyici olarak takip etti.

‘Siyah Kadar Asil, Beyaz Kadar Zarif Kadinlar’ paneli, konusmalarin ardindan hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA