Fenerbahçe'den Hakem Açiklamasi

Fenerbahçe, Merkez Hakem Kurulu’nun bazi hakemlerin sezonun geri kalaninda maç yönetmeyecegi karari ile ilgili bir açiklama yapti.

Fenerbahçe, TFF’nin bugün aldigi hakem karari ile ilgili bir açiklama yapti. Sari-lacivertlilerin konuyla ilgili yaptigi açiklamada "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sezonlardir Türkiye Futbol Federasyonu’na, Merkez Hakem Kurulu’nun yapisina dair elestirilerimizi, isimler degisse de ayni kalan zihniyete dair güvensizligimizi, defaatle dile getirmistik. Ligimizin bitmesine 10 hafta kala Süper Lig hakem listesinde yapilan, bugüne kadar hiçbir örnegi olmayan ve dolayisiyla pek çok soru isaretini barindiran bu son hamle, ne kadar hakli oldugumuzu bir kez daha gözler önüne sermistir.

Türk futbolu adina tarihe geçecek olan bugün, bir kez daha yüksek sesle soruyoruz:

Türk futbolu kimlerin elindedir? Perde arkasinda neler yasanmaktadir? Bugün, sezonun geri kalaninda görev verilmeyecekleri açiklanan hakemlerin, bu sezon boyunca orta hakem ve var hakemi olarak yönettikleri 150’nin üzerindeki maç hakkinda, ne düsünmemiz gerekiyor?

Kalan ve giden hakemler hangi kriterlere göre belirlendi? Liste disi kalanlar için ne gerekçeyle bu karar verildi? Yüksek performansi dolayisiyla görev süresi 1 sezon daha uzatilan bir hakem, bugün nasil bir sebeple sezon ortasinda liste disi birakildi?

Bugün yasananlar, Türk futbolunda yasananlara dair duydugumuz kaygilarin hiç de yersiz olmadigini hatta bu kaygilarimizin az bile kaldigini net bir sekilde göstermistir.

Türk futbolu böyle bir yönetim seklini kesinlikle hak etmemektedir. Futbolumuzun bekasi adina bu sorulari soruyor; yasanan bu krizin çözüme kavusturulmasini, hem içerisinde bulunulan paradoksun giderilmesi hem de vicdanlarin rahatlamasi adina ilgililerden gereken açiklamalari acilen talep ediyoruz."

Kaynak: İHA