Darica Gençlerbirligi Baskani Gülen'den, Kulüp Baskanlarina Sert Uyari

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Kocaeli temsilcisi Darica Gençlerbirligi Kulüp Baskani Arif Gülen, ligdeki mücadelelerin kizistigi bu dönemde her kulübün alin terinin hakkini almasi gerektigini belirterek, tesvik primi gibi Türk futboluna gölge düsürecek teklifler yapanlari ifsa edecegini açikladi.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden ve 28 puanla 13. sirada yer alan Kocaeli temsilcisi Darica Gençlerbirligi Kulüp Baskani Arif Gülen, takimlarin birbirlerine yakin puanlarda bulundugu ve ligde mücadelenin kizistigi bir dönemde sert bir açiklama yapti. Bu dönemlerde ve lig sonuna dogru Türk futboluna gölge düsürecek hatalar yapmamalari konusunda kulüp yöneticilerini uyaran Gülen, her takimin alninin teriyle hak ettigi basarilari elde etmesi gerektigini vurguladi.

"Masum gibi görünen Türk futbolunda tesvik pimi denilen bir sey varmis"

Herkesin bilip ancak çogu kisinin bunlari kamuoyuyla paylasmaya cesaretlerinin olmadigini aktaran Darica Gençlerbirligi Kulüp Baskani Arif Gülen, “Ben biraz farkli düsünüyorum. Çünkü hepimizin emegine, tüm oyuncularimizin iyi, kötü, az ya da fazla bütçesine, her seyden önce alin terine saygi olmasi ve gerçekten suç teskil eden bir problemin yasanmamasi adina ben liglerin sonu kizismadan ,özellikle 3. Lig 2. Grup bu konuda beni birinci dereceden ilgilendiren taraf, çünkü benim takimim Darica Gençlerbirligi bu grupta futbol oynuyor, bu grupta savasiyor, yarisiyor, bu grupta keyifli ve basarili isler yapmaya çalisiyor. Bu grubun özelinde ben tüm Türk futbolu adina bir sey söylemek istiyorum. Eyyamcilik, sike, hakem satin alma, bunlar hep böyle kulaktan duydugumuz, hep böyle herkesin agzina aldigi, söyledigi, maçlarin sonucu kimin lehine, kimin aleyhine gelisirse her baskanin ya da her futbol teknik direktörünün ya da her oyuncunun söyleyebilecegi seyler. Çok net bir sekilde söylemek istiyorum; masum gibi görünen Türk futbolunda tesvik pimi denilen bir sey varmis. Ben bunu duyardim ama simdiye kadar bu konuyla hiç muhatap olmamistim. 4 yildir kulüp baskanligi yapiyorum. Ben matematiksel olarak Play-Off hattina da düsme hattina da herkesin aday oldugu su haftalarda bütün kulüp baskanlarima sunu söylüyorum; lütfen bütçeniz, paraniz, paranizin fazlaligi, harcadiginiz para yasal olarak sizi ilgilendirir. Zaten birkaç tane futbol takimi bu liglerde olmamasi gereken paralari, harcamamasi gereken paralari gereginden fazla harcadilar, helali hos olsun. Ben futbol adami olarak bunu her türlü platformda elestirdim. Çünkü 3. Lig de bir futbol takiminin çok milyonlar harcamasinin basari olmadigini, gerek olmadigini ama adamin parasi vardir, harcar. Kimse ona kanunen su anda herhangi bir engel olmadigi için karisamaz. Fakat isin kimyasini bozmasi adina. Futbola hizmet etmedigi anlaminda ben her zaman elestirmistim” dedi.



“Futbol sahada kazanilsin, futbolu masaya tasimayin”

Ligin üst ve alt siralarinda bulunan futbol kulüplerinin baskanlarina seslenen Gülen, “Lütfen hiçbir zaman bizim sayginligimiza, itibarimiza, temsil ettigimiz markalarimizin üzerine gölge düsürecek dedikodulara bile firsat vermeyin. Ben kendi adima söylüyorum; benim futbolcularima, benim teknik direktörüme, benim sportif direktörlerime, benim danismanlarima ya da direkt bana herhangi bir sekilde tesvik primi ya da emege saygisizlik görecegim herhangi bir tavir ve davranis içerisine giren kulüp, baskan, yönetici, futbolcu, menajer ya da herhangi bir kisve altinda araciyi ifsa ederim. Canini yakarim ve elimden geldigince onunla ugrasirim. Lütfen birakin herkes futbolunu oynasin. Futbol sahada kazanilsin, futbolu masaya tasimayin. Buradan Merkez Hakem Kurulu’na da; lütfen, altini çizerek söylüyorum, bu konuyla ilgili süphelendigimiz her maçi dogru sekilde raporlayalim. Bunun kanuni olarak, yasal olarak yapalim. Burada takimina gönül veren, burada takimim için canla, basla çalisan, mücadele eden futbolcular basta olmak üzere, kulüp yöneticileri olmak üzere, taraftarlar olmak üzere herkesin hak ederek, alninin teriyle düsmesine ya da çikmasina müsaade edelim. Oyuna gelmeyelim. Ben bir kulüp baskani olarak bunun çok net altini çiziyorum; ben buna sahit olursam, herhangi bir sekilde sinyalini bile hissedersem o arkadasimin ciddi anlamda ipligini pazara çikaririm, ifsa ederim ve canini acitirim. Lütfen bu gibi ayak oyunlarina gelmeyelim. Türk futboluna gölge düsürmeyelim” diye konustu.

Kaynak: İHA