Giresun'da Çotanak Spor Kompleksi Olimpik Yüzme Havuzu Hizmete Açildi

Giresun Gençlik ve Spor Il Müdürü Hasan Bulut, yapimi tamamlanan bin seyirci kapasiteli Çotanak Spor Kompleksi Olimpik Yüzme Havuzu’nun hizmete açildigini söyledi.

Bulut, yaptigi açiklamada “Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi, Gençlik ve Spor Bakanligimizin en önemli projelerinden bir tanesi. Iste o yüzden diyoruz ki ilimizde yüzme bilmeyen kalmasin. Inaniyorum ki burada birçok kisi yüzme sporunu gelistirecek ve yüzme ögrenecek. Bu tesisimiz gençlerimizin gelisimine katki saglayacak ve spor aliskanligi kazandiracak. Gençler bizim için çok degerli. Bugünümüzün sahibi, gelecegimizin teminati olan gençlerimizin hayata ve gelecege daha saglikli hazirlanmalari için elimizden gelen her fedakârligi yapmaya haziriz. Hem zihnen hem de bedenen zinde kalabilmek için haydin yüzmeye diyorum. Spor tesislerimizi bos birakmayalim. Gündüz vaktim yok, okula ya da ise gidiyorum diyenler, günün her saati, gece dahi olsa spor tesislerimize bekliyoruz” seklinde konustu.

Bulut, 1000 kisilik seyirci kapasiteli Olimpik Yüzme Havuzunun; 1 adet tam olimpik yüzme havuzu 50m*25m x 2,15m (derinlik), 1 adet çirpinma havuzu 20*5 X 1,10m, 4 adet bireysel spor salonu, 2 adet soyunma odasi, 1 adet doping odasi, 1 adet revir, 1 adet masa tenisi salonu, 1 adet kafeterya, 1 adet ilk yardim odasi, 1 adet basin odasi ve 1 adet fitness odasi ile hizmet verecegini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA