Wushu Kung Fu Türkiye Sampiyonasindan Bartin Üniversitesine 2 Altin Madalya

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri Melike Sen ile Mahmut Cin, Türkiye Wushu Kung Fu Sampiyonasinda tüm rakiplerini geçerek altin madalya kazandilar.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafindan Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Sampiyonasi tamamlandi. Sampiyonada Taolu, Sanda, Sanda Light, Tui Shou branslarinda 65 ilden toplamda 2 bin 452 sporcu katildi.

Bartin Üniversitesinin de genç sporculariyla yer aldigi müsabakalarda 2 Türkiye Sampiyonlugu elde edildi.

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerinden Melike Sen 56 kiloda, Mahmut Cin ise 90 kiloda tüm rakiplerini geçerek birincilik kürsüsüne çikmayi basardilar. Altin madalya alan basarili sporcular uluslararasi müsabakalarda ülkemizi temsil etme hakkini da elde ettiler.

Melike Sen ile Mahmut Cin’i aldigi basarilardan dolayi tebrik eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ögrencilerimiz katildiklari her sampiyonada aldiklari basarilarla sehrimizi ve Üniversitemizi en iyi sekilde temsil ediyorlar. Her geçen gün alinan madalyalar ile adindan daha çok söz ettiren Spor Bilimleri Fakültemizde ise çalismalara ara verilmeden devam ediliyor. Inaniyorum ki genç sporcularimiz daha önce oldugu gibi ülkemizin adini uluslararasi müsabakalarda aldiklari büyük basarilarla da duyurmaya, bizi gururlandirmaya devam edeceklerdir. Bu düsüncelerle ögrencilerimiz Melike Sen ile Mahmut Cin’i tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Ögrencilerimizi gelecege hazirlayan akademik ve idari insan kaynagimiza ise özverileri dolayisiyla tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA