Rus Sporcudan Tepki Çeken Hareket

Doha’da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupasi ödül törenine Rus sporcu Ivan Kulyak, formasinda ’Z’ yazili mayosuyla katilirken, Ukraynali sporcu Daniela Batrona ise Rus sporcularin oldugu podyuma çikmadi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, ülkeler arasindaki gerilim spor alanlarina da siçradi. 20 yasindaki Rus jimnastikçi Ivan Kulyak, Doha’da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupasi ödül törenine ‘Z’ harfinin yazili oldugu mayo ile çikti. Rus sporcunun bu hareketi tepkiye neden oldu. Uluslararasi Jimnastik Federasyonu, Kulyak’a disiplin davasi açmaya karar verdi. Ayni turnuvada yarisan Ukraynali 15 yasindaki Daniela Batrona kendi yas kategorisinde 3’ncü oldu. Ödül törenine Ukraynali sporcu Batrona katilmak istemedi. Ruslarla ayni podyumda olmak istemedigini söyleyen Batrona’ya sadece kendisinin bulundugu podyumda madalyasi takdim edildi.

Rus sporcular, daha önce getirilen yasak nedeniyle turnuvada ülkelerini bagimsiz sporcu olarak temsil etti. Rus Viktorya Listunova birinci, Mariya Minaeva ise ikinci oldu.

Kaynak: İHA