Ismail Kartal Açiklamasi 'Taraftarimiz Bize Güç Katti'

Trabzonspor ile sahasinda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ismail Kartal, maçin ardindan konustu. Takiminin mücadelesinden memnun oldugunu söyleyen Kartal, “Taraftarimiz bize güç katti. Bu taraftarla herkese karsi çok güçlüyüz" diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasinda Trabzonspor’u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrilirken Teknik Direktör Ismail Kartal, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Kartal, "Bu maçi kazanmayi çok istiyorduk ve iyi hazirlanmistik. Taraftarlara çok tesekkür ediyorum. Maçin basindan sonuna kadar müthis bir destek verdiler ve oyuncular da bugün Fenerbahçe ruhunu, Fenerbahçe karakterini ortaya koydu. 1-0 geriye düsmemize karsin golü bulduk ve pozisyonlarimiz vardi. 10 kisiyle bile kazanmak için basa bas bir mücadele ortaya koyduk. Fenerbahçe armasina yakisir bir mücadele oldu. 10 kisi kaldik ve çok iyi oynamadik ama güç gösterisi yaptik. 11’e 11’ken yaptigim bütün taktik ve çalismalarimiz harfi harfine isliyorken birden bir kirmizi kart geldi. Rakip oyuncu kayarak geliyor ve topa sahip olan benim oyuncum. Ilk maçta oldugu gibi yine bir kirmizi kart. Bütün oyun sistemimiz bozuldu derken, oyuncularimdan ayni taktik çalismalarini devam ettirmelerini istedim. Maçi lehimize çevirmek için bir mücadele ortaya koyduk. Bütün veriler elimde, rakibin 3 tane bizim ise 4 tane yüzde 100 pozisyonumuz var. Geldigim günden beri her zaman söylüyorum, taraftarlarimiz varsa bizler variz. Onlar bizim her seyimiz. Bizi destekledikleri sürece bir reaksiyon ortaya koyacagimizi söylemistim. Bugün bu gerçeklesti. Bunun karsiliginda da oyuncularimizin verdigi sinerjiyle bu oyuncularin neler yapabilecegini herkes gördü. Taraftarlar bizim yanimizda oldugu sürece merak etmesinler. Bu mücadele devam edece. Onlara çok tesekkür ediyorum, bizi yalniz birakmasinlar ve bize güvensinler" ifadelerini kullandi.

"Hakemin kararlari insallah kendi tercihleridir"

17. dakikaya kadar her an gol atabilecek sekilde oynadiklarini söyleyen Ismail Kartal, "17. dakikaya kadar neler oldu. Her an gol geldi gelecek diyorduk. 10 kisi kalmamiza ragmen planimizi islettik. Szalai ile Osayi ile kanatlarimizi kullandik. Oyuncularimin da yüksek enerjisi ve taraftarin destegiyle bir adim daha fazla attilar, 1 nefes daha fazla yoruldular ve karakter koydular. Onlara çok tesekkür ediyorum” dedi.

Hakem hakkinda da konusan Kartal, “Ben genelde hakemlerle ilgili konusmuyorum. Ancak böyle bir ortamda, böyle bir atmosferde böyle bir kirmizi kart çikarabiliyorsaniz, baska maçlarda da bunlar çikabiliyor mu, bunu merak ediyorum. Mesela Ahmetcan’in bir el pozisyonu var ve son adam, es geçildi. Auta giden topa korner gösterdi. Insallah kendi tercihlerinden dolayidir diyorum, baska bir sey düsünmek istemiyorum. Hakemler de bizim insanimiz, hata yapabilir ama böyle bir ortamda her seyin üst üste olmasi, hep de bizim aleyhimize olmasi bana düsündürücü geliyor” diye konustu.

Göreve geldigi andan itibaren takimda önemli gelismeler yasandigina dikkat çeken tecrübeli çalistirici, "Göreve geldigim gün mental, taktik disiplin ve fizik üzerinde duracagimizi söylemistim. Bugün takimin nasil korkmadan oynadigini herkes gördü. Bazi seyleri hallettigimizi düsünüyorum. Her hafta hem mücadele gücümüzü hem de taktik gelisimimizi net görüyorum. Bazi eksiklerimiz var. Buna ragmen hiçbir sekilde, sakattir, hastadir diye bir mazeret üretmedim. Elimde hangi oyuncular varsa, mental ve fizik olarak hazirlamak istedik. Bugün de böyle oldu. Ama muhtesem taraftarimizin destegi, vites artirmamizi sagladi" açiklamasini yapti.

“Korkmadan savasarak oynayacagimizi söyledim”

Devre arasinda takimiyla yaptigi konusmayi aktaran Ismail Kartal, "1-0 geriye düstük. Devre arasinda bir seyler gösterdim taktik olarak. Bunu yaptigimiz sürece, son 10 dakikada gidisata göre benim isaretimle o plana geçecektik. ’Biz bu oyunu devam ettirebilirsek, 1-1 degil 2-1, 3-1 kazanabiliriz’ dedim. Korkmayacagiz ve savasarak, kontrollü sekilde 10 kisi nasil oynamasi gerekiyorsa, kazanmamiz için oyunculari motive ettim. Bu sekilde ikinci yariya çiktik" Teknik adamlar olarak islerine konsantre olduklarini söyleyen Kartal, “Hakemlerle ilgili durum kulüp yönetiminin isi. Bugün sahada centilmence bir maç oldu. Mücadele gücü çok yüksek bir maç oldu. Herhalde seyir zevki olan, mücadele ve tempo açisindan güzel bir maç olmustur. Bugün 11’e 11 olsaydi ben bu maçi kazanabilecegimizi düsünüyorum. Irfan Can atilana kadar rakip sahaya yerlesmistik ve Nwakaeme’nin arkasindan etkili ataklarimiz olmustu. Ama kirmizi kart geldikten sonra da taktik degisiklikleri ayni sekilde sürdürdük. Irfan Can’a da sorduk ve bu kirmizi karti kabul etmiyor" diyerek devam etti.

"Trabzonspor önemli takviyeler yapti"

Geldigi günden bu yana 3 konu üzerinde yogunlastiklarini hatirlatan Kartal, "Geldigimiz günden bu yana 3 konu üzerinde yogunlasacagimizi söylemistim. Takim her zaman üzerine koymaya devam ediyor. Antrenman kalitesini artirarak, oyuncularin da keyif alacagi ve iyi yorulacaklari antrenmanlar yapiyoruz. Bir plan yapiyorum ve su anda her sey yolunda gidiyor. Geldigimizden bu yana takim hep yukariya dogru ivmelendi. Bazen rakip çok geride karsilayabilir, kirilmalar olabilir. Ama genel olarak baktigimizda su anda ligde en çok ikili mücadele kazanan takim biziz. Ben geldikten sonra Fenerbahçe bu anlamda birinci sirada. Kosu mesafeleri bazen önemlidir. En azindan oyuncular bazinda ve bireysel anlamda ne kadar kosmuslar, daha net görebilirsiniz. Bugün biz 113 KM kostuk, Trabzonspor 117 KM kostu. Ama biz 75 dakika 10 kisi oynadik. Ortalama bir oyuncu 8 KM kossa, o zaman bizim de 120 KM civari kostugumuzu söyleyebilirim” dedi.

Trabzonspor’un basarili gidisi hakkinda da konusan Kartal, “Gerçekleri söylememiz gerekirse, Abdullah Avci’yi tebrik etmek gerekiyor. Geldigi günden bu yana istikrarli bir oyun plani var. Bugün ligde en çok yüksek maliyetli transfer yapan da Trabzonspor. Biz devre arasinda dahi transfer yapamadik ama Trabzonspor bu arayi iyi degerlendirdi. Çok önemli ve yüksek maliyetli oyuncular aldilar. Visca’yi aldilar, bu oyuncuyu kim istemez. Dogru planlama yaptilar. Biz de yapmak isterdik ama onlar bu planlamalari geçen seneden yaptiklari için avantaj sagladilar ve bunu iyi degerlendirdiler. Ama önümüzdeki sene ne olur bilemem" açiklamasinda bulundu.

"Ligin en üst seviyede bitirmek istiyoruz"

Bugün taraftar destegiyle her takima karsi iyi mücadele göstereceklerini söyleyen Kartal, "Taraftar önünde bugün karsimizda rakip kim olursa olsun, ayni karakteri ve mücadeleyi ortaya koyacaktik. Takimimiz bazi esikleri geçti. Bunun da sinyalini veriyordu. Taraftarlarin stadi doldurmasi, oyuncularin daha yüksek efor göstermesini sagladi. Taraftarlara tekrar çok tesekkür ediyorum. Ne kadar tesekkür etsek azdir" dedi.

Sezon basinda göreve gelmesi halinde su andaki durumlarin farkli olup olmayacagiyla ilgili soruyu da yanitlayan Kartal, “Zor bir soru. Dogru söylememiz gerekiyorsa, geçmisteki hocalarin da bu takima katkilari var. Baskalariyla kiyaslanmanin dogru oldugunu düsünmüyorum. Ben geldikten sonra bazi seyleri en iyi nasil yapabilecegimi tespit etmistim. Su anda da bir seylere elimizin degdigi ufak da olsa belli. O yüzden geriye bakip ’Ben olsaydim söyle olurdu’ dememek lazim. Bunun takdirini kamuoyuna birakiyorum" diye konustu.

Son 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan aldiklarini da hatirlatan Kartal, "Bugün en azindan kaybetmedik. 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik var. Hala ikincilik sansimizin devam ettigini düsünüyorum. Bu sira için rakipler birbirine çok yakin da olsa, biz en üst seviyede ligi bitirmek istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz ve sansimizin da devam ettigini düsünüyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA