Boksör Shevadzutski, Ukrayna'da Savasa Katildi

Dünyanin dev kulüpleri arasinda yer alan EC Boxing’in basarili sporcusu Igor Shevadzutskiy, Ukrayna’da devam eden savasa katilarak, çatismalarda ülkesini savunma karari aldi. Kulübün Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, savastan kaçmak zorunda kalan kadin ve çocuklarin kalacak yer ve yiyecek ihtiyaçlarini karsilamak için çalisma baslatti.

Eski dünya sampiyonlarindan Khitschko kardeslerin ardindan, yeni agir siklet dünya sampiyonu Oleksandr Usyk ve Vasiliy Lomachenko’nun da Rus isgaline karsi ülkesini savunma karari almasinin ardindan, Türk Boks Kulübü EC Boxing ile geçtigimiz yil anlasma imzalayan yenilgisiz agir siklet boksörü Igor Shevadzutskiy de orduya katildi.

Ülkesini ve çocuklari korumalari gerektigini belirten Igor Shevadzutskiy, "Ukrayna halki son derece barisçi bir millettir fakat mesele vatanimizin isgali olunca Türklerin Kurtulus Savasinda yaptigi gibi bizler de vatanimizi korumak için canimizi vermeye haziriz" seklinde konustu.



Erol Ceylan: "Vatan savunmasi önemlidir"

EC Boxing Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, çok tehlikeli bir göreve soyunan boksörünü sonuna kadar destekledigini belirterek, "Tehlikeli olsa da dogruyu yaptigini düsünüyorum. Vatanini sonuna kadar savunmalidir. Savaslarin bir an önce bitmesi ve dünyaya baris gelmesi en büyük temennimizdir. Savaslarda en çok zorluk çekenler de yine kadinlar ve çocuklar oluyor o yüzden bizler de es, dost akrabalarimizla bir karar alarak, savas magdurlarina Hamburg’da yardimci olabilmek için evler hazirladik gelenlere yiyecekleriyle birlikte huzurlu bir ortam sunmaya çalisarak, elimizden geldigince yardimci olmaya çalisacagiz" dedi.

Kulübün basin danismani Vedat Alyaz da ülkesini savunmak için savasa katilma karari alan Igor Shevadzutskiy’nin bugüne kadar çiktigi dokuz maçin hepsini kazanarak, yenilgi ve beraberlik yüzü görmedigini ve bu karsilasmalardan sekizini ise nakavtla sonlandirdigini belirterek, sporcunun gelecegin dünya sampiyonlari arasinda yer aldigini vurguladi. Alyaz, söyle devam etti:

"Yine kulübün Avrupa ve kitalararasi sampiyonlarindan Christian Hammer de ülkesi Romanya’da kendisine ait pansiyonlarda savastan kaçmak zorunda kalan kadin ve çocuklara ücretsiz olarak oda saglayarak, günlük ihtiyaçlarini karsiliyor."

Kaynak: İHA