Bartin Üniversitesi Güres Takimi Türkiye Sampiyonu Oldu

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerinden olusan Güres Takimi, Türkiye Üniversiteler Ünilig Güres Sampiyonasi Grekoromen stilde 2 altin, 4 gümüs ve 1 bronz madalya alarak Türkiye Sampiyonu oldu.

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan organize edilen Türkiye Üniversiteler Ünilig Güres Sampiyonasinda A Klasman Grekoromen Stil müsabakalari sona erdi. Gazi Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirilen sampiyonada, Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerinin olusturdugu Güres Takimi, Türkiye Sampiyonu olmayi basardi.

2 altin, 4 gümüs ve 1 bronz madalya aldilar

Sampiyonada, Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri Furkan Sonkur 66 kiloda ve Burhan Akbudak 82 kiloda altin madalya alarak Türkiye Sampiyonu oldular. A Klasman Grekoromen Stilde Cihat Liman 55 kiloda, Ekrem Öztürk 63 kiloda, Dogukan Kuru 97 kiloda ve M. Furkan Dursun ise 130 kiloda ikincilik kürsüsüne çikmaya hak kazandilar. Bartin Üniversitesi ögrencisi A. Ömer Saraç ise sampiyonada 77 kiloda bronz madalyayi takiminin hanesine yazdirdi. Böylece Bartin Üniversitesi Güres Takimi 7 madalyayla en fazla puani toplayan üniversite olarak birincilik kupasini kaldirmayi basardi.

“Genç sporcularimiz gururlandirmaya devam ediyor”

Spor Bilimleri Fakültesi ile gelecegin sporcularini yetistirdiklerinin ve Türk Sporuna deger katmaya devam ettiklerinin altini çizen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde ettikleri basarilardan dolayi genç sporculari tebrik etti.

Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelisimine katki sunmak için bilimsel anlamda gösterdigimiz gayretin yaninda, spor alaninda da söz sahibi olma hedefimiz var. Spor Bilimleri Fakültemiz ile bireysel ya da takim halinde bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt disinda sayisiz basariya imza attik. Sporcularimiz Bartin Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak gögsümüzü kabartti. Sürdürülebilir bir gelisim hedefledigimiz yolculugumuzda elde edilen yeni basarilar gelecege dair umutlarimizi artiriyor. Bu düsüncelerle bizleri gururlandiran genç sporcularimizi basarilari dolayisiyla tebrik ediyorum. Ayrica ögrencilerimizin gelisimlerine yönelik olarak gösterdikleri gayretler dolayisiyla tüm akademik ve idari insan kaynagimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA