Abdullah Avci Açiklamasi 'Tek Hedefimiz Sampiyonluk'

Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci maçin ardindan konustu. Takiminin ligde iyi bir konumda oldugunu ifade eden Avci, “Ikincinin 15, üçüncü Fenerbahçe’nin 20 puan önündeyiz. Tek hedefimiz sampiyonluk" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasinda Fenerbahçe deplasmaninda boy gösteren ve sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrilan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Avci, “Bugün Fenerbahçe maçi öncesinde kazanmayi planladik. Ofansif bir kadroyla basladik oyuna. Önde bazen top kayiplari yasadik. Rakibin kirmizi karti oldu. Öne geçtik. Çok güzel bir atmosfer vardi. Rakibin de direnci artti. Ya geçisleri sonlandiracaksin ya da sete döneceksin. Geçisleri sonlandiramayinca rakip 5’e 4 ya da 6’ya 5 öne geçti. Kenar ortalarindan pozisyonlar verdik. Bugün stoperlerden birini mesafe kat ettirmeyi planladik. Ikinci yarida pasin siddetini ayarlamamiz gerekti. Bunu bazen yaptik bazen yapamadik. Biz bu ligin domine eden takimlarindaniz, güçlü bir oyunumuz var. Duran top golü yedik. Ben o sirda 2 degisiklik yapip ikinci golü ariyordum. Sonra degisiklik yaptik. Ligin 10 haftasi kaldi. Ikinci sirayla 15, üçüncü ile 20 puan fark var. Sehir de bunu bekliyor. Bugün oyunda Hamsik olsaydi, oyunun akisi ve hizi daha farkli olurdu. Bugün gözlerim onu aradi. Bugün zaman zaman memnun oldum zaman zaman olmadim. 1 haftayi daha bitirdik. Ligin bitmesine 10 hafta kaldi. 5 maç ve averaj olarak da üstünüz. Oyuncularimi tebrik ediyorum, Fenerbahçe’ye de basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

"Taraftarlari Göztepe maçina bekliyoruz"

Bugün kaçan pozisyonlarla ilgili olarak konusan Abdullah Avci, "Rakibi hafife alma gibi bir durum olamaz. Pasin siddeti, kalitesi, son vurus sikintisi yasadik. Bunlar oyunun içinde her zaman var. Her zaman her seyin en iyisini yapamayiz. Bazen oyuncu bunlari yapabiliyor. Ama genel anlamda harika bir sezon geçiriyoruz. Göztepe maçinda da 40 bin harika taraftarimizi dolu dolu bekliyoruz" dedi.

Mart ayinin 10’unda Trabzonspor’un basina geçmesinin üzerinden 16 ay geçecegini hatirlatan Avci, Ahmetcan’la ilgili olarak sorulan soruya "Ahmetcan, bu verimli topraktan çikan ve yasinda milli takim oyuncusu. Bunun mesajlarini 1 senedir veriyor. Kayserispor maçinda oynadi. Devrede degistirmistim kendisini ama bu taktiksel bir degisiklikti. Umarim böyle devam eder. Milli takimimizin yukariya dogru beklenen oyuncusu. Bursaspor’dan Taha’yi aldik. Ahmetcan’in sag ayaklisi. Kendisi böyle devam etsin. Daha yapmasi gereken birçok sey var" cevabini verdi.

"Fenerbahçe tabii ki baski kuracakti"

Bir basin mensubunun “Fenerbahçe bugün çok baskili bir oyun ortaya koydu” yorumu üzerine konusan Avci, "Bizim baski yedigimizi düsünmüyorum. Biz pasla çiktik. Tabii ki rakip zaman zaman baski yapacak, Fenerbahçe’yle oynuyorsunuz. Bu oyun böyle bir oyun. 9 kisi de kalsaydi baski kuracaklardi” dedi.

Abdülkadir’in sezon sonunda transfer olup olmayacagi hakkinda da konusan tecrübeli teknik adam, "Benim ve ekibimin önünde tek bir sey var, Trabzonspor’un sampiyonlugu. Bunun ardindan gerçeklesecek her sey sonradan olacaktir. Abdülkadir bu topragin oyuncusu ve çok yetenekli bir oyuncu. Belki Galatasaray maçindan sonra elestirildim, 30. dakikada oyundan aldim diye. Ama bazen dibe vurmak gerekir. Umarim önce Trabzonspor’daki hedeflerine, sonra ulasmak istedigi hedeflerine ulasmasini arzu ederim" diye devam etti. Irfan Can’in kirmizi kart pozisyonuyla ilgili “Pozisyonu seyretmedim. 17. dakikada olmamis bir senaryoyu nasil anlatabilirim. 11’e 11 de devam edebilirdi oyun. Bunu dogru yapiyorsan, bunu hissettirmezsin. Rakip de 10 kisi blok halinde arkada duruyorsa, bunu rakip daha iyi hissettirir. Aksiyonlari dogru kullanmak lazim” açiklamasini yapan basarili çalistirici, son olarak Hikmet Karaman’in kupadaki Trabzonspor eslesmesiyle ilgili söyledikleri üzerine “Hikmet Karaman hocanin duygulari için tesekkür ederim. Trabzonspor bu lig tarihinin en iyi takimlarindan birisi ve herkes Trabzonspor ile oynamak ister. Bu sene her seye talibiz. Umarim gerçeklestiririz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA