Ilhan Palut Açiklamasi 'Kötü Savunma Performansimizi Bugün Sonlandirmis Olduk'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, son 4 haftadir gösterdikleri kötü savunma performanslarini Galatasaray maçiyla sonlandirdiklarini ifade ederek, çok degerli bir 3 puan aldiklarini söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Spor Toto Süper Lig’in 28. Haftasinda iç sahada Galatasaray’i 2-0 maglup ettikleri maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. 4 haftalik negatif bir periyottan çiktiklarini belirten Ilhan Plaut, 4 haftalik periyotta pozitif futbol adina birçok maçta dogru seyleri yaparken takim savunmasi anlaminda düsüse girdiklerini kaydetti.

Bu maçlardan sonra pozitif anlamda iyi top oynadiklarini anlatmanin çok da kolay olmadigini anlatan Palut, “Kendi içimizde konustugumuzda, bu oyunumuza devam etmemiz gerektigini ama savunma anlaminda da konsantrasyonumuzu artirmamiz gerektigini, takim olarak daha fazla savasmamiz gerektigimizi, daha fazla temasli oyun oynamamiz gerektigini ve bireysel hatalari en aza indirmemiz gerektigini konustuk. Bugünkü maça geldigimiz zaman, kazanmamiz lazimdi. Çünkü kaybedebilecegimiz bir üç puandan öte artik bir kirilma, belki bir öz güven sorunu gibi tehlikeler bizi bekliyor olabilirdi. Onun için aslinda oyun merkezli bir teknik direktör olmama ragmen ‘bugün en çok neyi istiyordunuz?’ diye soracak olursaniz maçtan önce kesinlikle üç puan derdim. Ama oyun içine girdigimiz zaman ilk 20 dakika zaten inanilmaz coskuyla baslayan bir Konyaspor takimi ve bunu ilk yarinin sonuna kadar sürdüren, gerekse hücumlari gerek geçis hücumlari yapan ve bunun yaninda da Galatasaray gibi etkili hücumculari olan bir takima pozisyon vermeyen bir Konyaspor’u izledik. Ikinci yari Galatasaray oyunu biraz daha forse etti, 2-0’in da reaksiyonuyla. Biz de buna karsi çok büyük alanlarda geçis imkanlari yakaladik ama orada becerikli oldugumuz söylenemez. Skoru artirabilirdik. Olmadi ama sonuçta dört haftadir süren kötü savunma performansimizi bugün sonlandirmis olduk ve çok degerli bir üç puan aldik. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Gerçekten bugün taraftarimiz da maça çok fazla ilgi gösterdi ve maçin içindelerdi. Onlarin destegi de bizim için önemliydi. Bu destegin karsisinda da onlari evlerine bir sekilde mutlu gönderdigimiz için ayrica sevinçliyim” seklinde konustu.



"Bir sehri buna inandirabilmek ben ve oyuncularim için çok degerli"

Palut, maçtan önce stadyumda Sampiyonlar Ligi müziginin kendisinde nasil bir his uyandirdigi sorusuna ise, "Sampiyonlar Ligi müzigi çalindigi anda son hazirliklarimi yapiyorum. Duygulandim gerçekten. Sonuçta bir sehri buna inandirabilmek, bir sehrin destegini böyle bir hedef için arkaniza alabilmek gerçekten benim ve oyuncularim için çok degerli. Artik bu saatten sonra bize düsen de hayal kurdurdugumuz insanlari üzmemek, onlari hayal kirikligina ugratmamak. Tabii ki sonuçlarla alakali bir öngörüm yok. Ama oyuncularimdan beklentim bugünkü mücadeleyi, istegi, arzuyu bütün maçlara yansitmak. Artik ligin boyu kisaldi. Artik performans dalgalanmalari, inis çikislarina hakkimiz yok. Bu sekilde mücadele etmeliyiz. Bu sekilde istemeliyiz. Bunun sonucunda sonuçlarin bizi nereye götürecegini hep beraber görecegiz" cevabini verdi.

Kaynak: İHA