Domenec Torrent Açiklamasi 'Bu Takimi, Bu Kadroyu Ben Yapmadim'

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Konyaspor karsisinda ilk 25 dakikada sergiledikleri oyunun büyük bir hayal kirikligi oldugunu belirterek, "Bu takimi, bu kadroyu ben yapmadim. Bu bana kalmis olan bir kadro. Bu meydan okumayi kabul ettim. Burada olmaktan çok memnunum" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasinda deplasmanda Konyaspor’a 2-0 maglup olduklari maça iliskin açiklamalarda bulundu. Ikinci olmasinin sebebinin bazi seyleri iyi yapmasi olan bir takima karsi oynadiklarini belirten Domenec Torrent, "Bize karsi nasil oynayacaklarini net bir sekilde biliyordum, son 6 maçini izledigimiz için. Kaybettikleri maçlarda bile bence çok iyi oynayan bir takim. O yüzden bu kadar donuk bir sekilde baslamamak lazimdi maça. 19. dakikada 2-0 yenik bir skora ulastik. Son iki maçi oyuncular kazanmisti. Fakat bu yeterli bir sey degil. Bütün hafta boyunca konusmalarimizda Galatasaray gibi büyük bir kulübün bütün maçlari kazanmak için çikmasi gerektigini söyledik. Bu sebepledir ki, benim ilk 25 dakikayla ilgili izlenimim büyük bir hayal kirikligi oldu. Çünkü sahaya gerçekten donuk bir sekilde çiktik. Bu dakikalardan sonra gayet dengeli bir maç olduguna inaniyorum. Iki taraf için de çok az firsat vardi. Ikinci yarida bazi durumlarda kontrolümüzün altindaydi oyun. Son paslarda bir eksikligimiz oldu diyebilirim. Onlarin ceza sahasina yakin metrelere vardigimiz zaman, daha net olmamiz lazimdi. Maçin ilk 20. dakikasinda maçi Konyaspor kazanmayi hak ediyordu diyebilirim. Geri kalan 70 dakika için iki takim dengeli bir maç sergiledi. Ikisi de kazanmak istiyordu diyebiliriz” seklinde konustu.



"Hiçbir seyi anlamamis gibi hareket ettik"

Ilk 20 dakika hayal kirikligina ugradigini aktaran Domenec Torrent, “Yapmamiz gereken hiçbir seyi anlamamis gibi hareket ettik. Iki tane problemimiz var dedim. 9 numara ve ön libero. Bunlari çözdükten sonra gelismeye basladik. Yarin sabah 08.00’den itibaren persembe günkü Barcelona maçini düsünecegiz. Rakip herhangi bir sekilde sürpriz çikarmayacak. Çünkü biz takimin nasil savundugunu, nasil geçisler yaptigini, nasil hücuma çiktigini mükemmel bir sekilde karsi takimin ne yapabilecegini biliyoruz. Birkaç kez tekrar ettim zaten. Su anda Avrupa’nin en iyi 5 takimindan bir tanesi. Ama kimse yanlis anlamasin. Biz oraya mücadele etmeye çikiyoruz. Biz oraya kaybedecegiz diye bir sey düsünerek çikmayiz. Barcelona’ya karsi bir hazirlik yapiyoruz, mükemmel yapmamiz gerekiyor. Yarin sabah 08.00’den itibaren de yapacagimiz sey bu olacak" ifadelerini kullandi.

"Bütün antrenörler hata yapabilir"

Torrent, bir gazetecinin Erick Pulgar ve Sacha Boey’in performansi ile Bafetibi Gomis tercihine iliskin soruyu ise, "Birbiriyle çok bagdasmayan ve çok mantikli olmayan seyler. Mesela Omar UEFA listesinde yok. Boey, iki maçtir oynamamisti dolayisiyla maç ritmine alisik degil. Omar, iyi antrenman çikartiyor takim arkadaslari gibi, oynatalim ki birazcik ritmi de artsin. Barcelona’da neyle karsilasacagimi biliyorum. O yüzden onu da birazcik korumaya çalisiyorum. Çünkü 4 gün içerisinde hem maçimiz var hem de arada bir yolculuk yapacagiz. Inanin ki bütün antrenörler hata yapabilirler. Yani bir karar alacagimiz zaman bunun bir sebebi mutlaka vardir" diye cevapladi.

"Kendimizi gelistirmemiz lazim"

Torrent, 5 oyuncunun liste disinda olduguna deginerek, "Bu takimi, bu kadroyu ben yapmadim. Bu bana kalmis olan bir kadro. Bu meydan okumayi kabul ettim. Burada olmaktan çok memnunum ama ne bulduysak o. Geldigimde 28 oyuncu vardi, 23 degil. Simdi kendimizi gelistirmemiz lazim. Çok sikayetçi olunmasi kabul edilemez, sürekli bir sonraki adimi düsünmemiz gerekiyor. Her hafta maçimiz var, her maçta bana ayni soru geliyor; ’Neden oyunculari oynatmadiniz?’. 5 fazla oyuncumuz var. O yüzden sürekli degismesi gerekiyor. Tabii yazik burada olmayi hak eden bazi oyuncular olamiyorlar. Ama ilk önce fiziksel olarak uygun mu?, ondan sonra antrenmanlarda iyi yapiyor mu? Bunlarin hepsini düsünüp ona göre bir karar almak gerekiyor" ifadelerini kullandi.

Sakatlik geçiren Fernando Muslera’nin durumuna iliskin Torrent, "Gelismeye basladi.

Su anda içeriden takima yardimci olmaya çalisiyor. Takimla antrenmana 3-4 gün önce basladi.

Dolayisiyla bakacagiz, önemli olan kendini nasil hissettigidir. Eger oynamaya hazir hissediyorsa zaten gelir, söyler" diye konustu.

Kaynak: İHA