Kocaelispor- Keçiörengücü Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasinda Kocaelispor, Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 maglup etti. Maçin ardindan teknik adamlar karsilasmayi degerlendirdi.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kocaelispor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, "“Çok mutluyuz. Uzun bir aradan sonra galip olmak çok önemliydi. Oynayan, oynamayan, bizimle birlikte olan herkese tesekkür ederiz. Muhtesem taraftarimiza ve yüregi bizimle atan herkese tesekkür ediyoruz. Çok istedigimiz, hak ettigimiz galibiyeti aldik. Kazanmak adina her seyi yapan, maçin basindan sonuna arzulu olan takim vardi. Bugün pozisyon vermeyip pozisyon üretmemiz lazimdi. Rakibin nasil oynayacagini da iyi biliyorduk. Gol belki son dakika geldi ama daha önce de skoru yakalayabilirdik. Bugün önemli olan emegin karsiligini almakti. Çok anlamli bir galibiyet oldu. Herkese armagan ediyorum. Belki bir maç kazandik ama takim olarak bugün çok sey kazandik. Bugün tesekkürün en büyügünü taraftarimiz hak etti. Bizim istedigimiz, geldigimizden beri söyledigimiz o muhtesem taraftar sahadaydi. Bikmadan, susmadan 90 dakika bizi desteklediler” dedi.



“En çok kadroda olmayanlar sevindi”

Rakibin oyunu sogutma çabasiyla ilgili sorulari da yanitlayan Altiparmak, “Çok yatacaklarini, zaman geçireceklerini biliyorduk. Siz oyununuza bakin dedim. Eskiden 90 dakika oynanirdi futbol simdi 105-106 dakika verseler kimse yadirgamaz. Oyuncularima ‘Kimse yatmayacak, önde de olsak yatmayacagiz. Rakipten birine bir sey olup da kazanacaksak kazanmayalim. Bizim için fair-play önemli’ dedim. Futbol oynamak adina her seyi yaptik. Futbolda da ilahi adalet vardir. Hak ettik ve kazandik” ifadelerini kullandi. Oyuncularin forma sansi ve alt yapiya dair sorulara ise deneyimli teknik adam, “Kim hak ediyorsa o oynayacak. Geçen hafta oynayan takim da çok iyi oynadi. Iyi ve alternatifli kadromuz var. 24 oyuncumun hepsi oynayabilecek kapasitede. Bir hafta 18’e giremeyen bir sonraki hafta banko 11 oynayabilir. Soyunma odasinda en çok sevinenler kadroda olmayanlardi. Geldiler, yumak oldular. O aile ortamini yakalamak önemliydi. Formayi kim hak ederse o oynayacak. Bu lige nasil basladigini degil, nasil bitirdiginiz çok önemli. Öte yandan alt yapiyi da görünmeyecegim noktadan izliyorum” diye konustu.



Taner Taskin: “Maglubiyeti hak etmedik”

Ankara ekibinin teknik direktörü Taner Taskin ise, “Bugün bos dönmek istemezdik. Gerekli mücadeleyi de verdik. Kocaelispor’un da kirilma maçiydi. Zor maç olacagini biliyorduk. Golü atan maçi alacak gibiydi. Nitekim Kocaelispor golü atti ve kazandi. Bugün Kocaelispor da önceki maçlarina nazaran çok fazla istekliydi. 29 puanda. Su anda herkes can çekiyor. Kirilma maçiydi. Kocaelispor’u mücadelesinin de bugün hakkini verelim. Bizden bir tik daha istekli oynadilar. Belki de hiç kosmadigi kadar kostu. Belki de bizim oyuncularimizi oynatmadi. Ama maglubiyeti hak edecek bir oyun sergilemedik. Muhtesem bir seyirci grubuna sahipler. Oyuncuyu sahada sicak tutuyor. Bugün maçi izleyenler zevk almistir. Tempolu maç oldu. Iki taraf da kazanmak istedi. Neticede Kocaelispor kazandi. Rakibimizi de tebrik ediyoruz” seklinde konustu.



“Maç dengeli geçti”

Taskin, “Rakiplerimizin oyunu sogutma çabalarindan rahatsizdik. Bizim bugün öyle bir amacimiz yoktu. Ayaga pas yapan, tempolu oynayan takimiz. Bugüne kadar da öyle oynadik. Buraya da mücadele etmeye geldik. Birinci planda savunma önlemlerini almak ve takim halinde iyi savunma yapmak zorundaydik. Gol disinda da Kocaelispor’un çok ciddi pozisyonu yoktu. Maç dengeli geçti. Biz ön tarafta üretemedik. Eze çok önemliydi. Bugün de bir bes dakika isinma gibi oynadi. Eze’nin verimli oynamasiyla ön tarafta da sonuç alacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA