Cihat Arslan Açiklamasi 'Takimin Reaksiyon Vermesi Çok Degerli'

Yeni Malatyaspor’un basinda çiktigi ilk maçta galibiyet ile sahadan ayrilan Teknik Direktör Cihat Arslan, “Takimin reaksiyon vermesi çok degerli bir sey” dedi.

Süper Lig’de 17 hafta sonra 3 puanla tanisan Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Cihat Arslan karsilasma sonrasi degerlendirmelerde bulundu. Takimin bu maçta istenilen reaksiyonu vermesinin çok önemli oldugunu ifade eden Arslan, “Karsilasmanin zor olacagini tahmin ediyorduk ve öyle de oldu. Takimimizin reaksiyon vermesi çok degerli bir sey. Hani bir hasta, hastalanir da artik komaya girmeye yakin bir tepki verirse iyiye dogru gittiginin göstergesidir. Takim da bunu istedi diye düsünüyorum, çocuklar bunun tepkisini verdi, bu çok degerli bir sey” ifadelerine yer verdi.

"Duygusal bir galibiyet oldu"

17 haftalik bir kötü gidisatin ardindan takimda psikolojinin de kötü oldugunu ifade eden Arslan, “Insallah bunun üstüne insa edebiliriz. Çünkü yikilmislar, üzülmüsler sadece bu maddi manevi olarak açiklanamaz. Futbol da bir er meydani gibidir, sahaya çiktiginizda yenilmek istemezsiniz. Bu yenilgiler sizi bazen pes ettirir, takimda biraz o vardi, psikolojileri degismisti. Duygusal bir galibiyet oldu. Insallah devami olur. Buraya hizmet etmeye geldik” dedi.

diye konustu.

Bugünkü basarinin takimin basarisi oldugunu da ifade eden Arslan, “Bu kadar kisa sürede bu benim basarim degil. Bir yerde biz duygulara hitap etmeye çalisiyoruz. Bu duygular açiga çikarsa o zaman bir aile olursunuz, her kötü günü de birlikte kucaklayabilirsiniz. Futbolcularima da dedim, beraber üzülmeyi, beraber sevinmeyi ortaya çikarmamiz lazim. Onlara bugün ’Kendiniz için oynamayin, aileniz, çocugunuz, arkadaslariniz, bu sehir için oynayin’ dedim. Güzel bir galibiyet aldik, Allah devamini nasip ettirsin” diye konustu.

Kaynak: İHA