Baskan Ergün'den Amatör Spora 935 Bin TL'lik Nakdi Destek

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, amatör spor kulüplerine nakdi destek töreninde, Manisa il genelinde mücadele eden 107 kulübe toplamda 935 bin TL’lik nakdi destekte bulundu.

Manisa Büyüksehir Belediyesinin amatör spor kulüplerine nakdi yardim töreni, MASKI Oda ve Dernekler Hizmet Binasi Seminer Salonu’nda gerçeklestirildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Manisa Sube Baskani Erol Timur, tüm Dünya’nin içinde bulundugu mevcut sartlarin spor kulüplerine ve amatörlere de olumsuz yansidigini ifade ederek, böyle zor günlerde yapilan destegin önemli oldugunu belirtti ve Baskan Ergün’e tesekkürlerini iletti.

Timur’un konusmasinin ardindan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, kürsüye davet edildi. Pandemi sürecinin tüm kesimleri olumsuz yönde etkiledigini belirterek sözlerine baslayan Baskan Ergün, “2020 yilinin baslarinda ortaya çikan ve tüm Dünya’yi etkisi altina alan Covid-19 salgini hepimize saglik, sosyal ve ekonomik anlamda büyük zorluklar yasatti. Bu durum ne yazik ki futbolu da olumsuz etkiledi. Salgin sürecinde amatör kulüplerimiz de uzun süre müsabakalara ara vermek zorunda kaldi. O süreci yakindan biliyor ve bir daha böylesi kötü günler yasanmamasi dilegiyle sözlerime baslamak istiyorum. Geçtigimiz yil, bu salginin getirdigi kisitlamalar nedeniyle maalesef bir araya gelemedik. O açidan bir kez daha bu salginin ve onun getirdigi zorluklarin son bulmasini can-i gönülden diliyorum. Sporun içinden gelen bir yönetici olarak sorunlarinizi yakindan biliyorum. Göreve geldigimiz ilk günden itibaren de bu sikintilari gidermenin çabasinda olduk. Bugün de bu anlayisla bir aradayiz” dedi.



“Manisa’yi spor sehri yapma yolunda önemli katkilar sagladik”

Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yaninda olduklarini belirten Baskan Ergün, bu baglamda Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan hizmetleri söyle siraladi: “Tarik Almis Spor Salonu ve Kapali Yüzme Havuzu, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Halil Onultmak Spor Tesisleri, Fikri Bayril Spor Tesisleri, Necmi Temizel Spor Tesisleri, Tevfik Lav Spor Tesisleri, Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Tesisleri ve Ertugrul Dilek Spor Tesisleri gibi çok sayida spor kompleksini hemserilerimizin hizmetine sunduk. Tarik Almis Spor Tesislerimizi ve Fikri Bayril Spor Tesislerimizi yenileyerek, yeniden sporun hizmetine sunduk. Salihli ilçemize içerisinde olimpik yüzme havuzunun da bulundugu muazzam bir spor salonu kazandirdik. Gördes ilçemizde de Spor Toto Teskilati, Manisa Büyüksehir Belediyemiz ve Gördes Belediyemiz isbirligiyle güzel bir spor tesisi insa ettik. Her yastan ve her kesimden vatandasimiz, sportif imkanlardan yararlansin düsüncesiyle bisiklet yollari yaptik. Bunun gibi daha nice yatirimlarla Manisa’mizin spor sehri olmasi yolunda önemli ve büyük katkilar sagladik” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediyespor çatisi altinda çocuklarin ve gençlerin daha çok spor yapma imkani bulabilmesi için çok sayida bransta hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Baskan Ergün, “Judoda, cimnastikte, okçulukta, atletizmde, basketbolda, voleybolda, motor sporlarinda, badmintonda, dagcilikta, karatede, yüzmede, eskrimde, izcilikte, teniste, avcilik ve aticilikta sayisiz basarilara imza atan sporculari bünyemizde bulundurmanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Tam 15 bransta 5 binin üzerinde çocugumuz bu çati altinda spor yapiyor. Bu branslardaki sporcularimiz, önemli basarilar elde etti. Sezon basinda da Basketbol takimimiz Ankara’da düzenlenen Federasyon Kupasi’ni kazandi. Suanda Türkiye Basketbol Ligi’nde lideriz. Insallah önümüzdeki yil süper ligde mücadele ederek sehrimizi bu alanda da en üst noktada temsil etmek istiyoruz. Insallah Anadolu Efes gibi, Fenerbahçe, Galatasaray, Besiktas gibi takimlari Manisa’miza getirelim, Manisa’yi basketbol sehri haline getirelim düsüncesindeyiz” diye konustu.

Konusmasinin devaminda Manisa Futbol Kulübü’ne de deginen Baskan Ergün, “Manisa Futbol Kulübü, Besiktas’in 32 maçlik namaglup rekorunu kirarak, geçen sene 36 maçlik namaglup serisiyle sampiyonluk yasadi. Türkiye’de ve Avrupa’da esine az rastlanir bir basariya imza atti. Bu sezonun ilk üç haftasina aslinda iyi baslamistik ama arkasindan gelen 8-10 haftalik periyot bizleri biraz üzdü. Aslinda o kadar da kötü degildik. Simdi çok sükür toparlandilar, simdiki hedefimiz play-off. Tabi gönül ilk ikiyi isterdi ama play off’dan üst lige çikarsa buna da hayir demeyiz. Hedefimiz Süper Lig ve bu ligde de kalici olabilecek olusum. Altyapidan gelen oyunculari ligin kalitesine göre üstyapiya tasimayi hedefliyoruz. Gençlere ehemmiyet vermemiz lazim. Bu açidan emegi geçen basta Baskana, yöneticilere, hocalara, teknik ekibe tesekkür ediyorum” dedi.



107 kulübe nakdi destek

Amatör kulüplere yapilacak olan destegin ayrintilarini da paylasan Baskan Ergün, “Konusmamin basinda da vurguladigim gibi pandemi süreci nedeniyle zaten zor sartlar altinda çalisiyorsunuz. Buradan hareketle, en azindan çorbada tuzumuz olsun düsüncesiyle bu güzel toplantimizi organize ederek, sizlere bir nebze de olsa katki saglamak istedik. Bugün Bölgesel amatör Lig’de mücadele eden takimlarimiza 15’er bin lira; Süper Amatör Lig’de mücadele eden takimlarimiza 12 bin 500’er lira; 1. Amatör Lig’de mücadele veren takimlarimiza 7 bin 500’er lira olmak üzere; tam 107 kulübümüze toplamda 935 bin Türk Lirasi nakdi destek saglayacagiz. Umuyor ve diliyorum ki, yaptigimiz bu destekler basari ve sampiyonluk olarak sizlere geri döner. Göreve geldigimiz ilk günde oldugu gibi, bundan sonra da imkanlarimiz el verdigi ölçüde amatör spor kulüplerine destegimiz devam edecek” dedi.

Konusmalarin ardindan Baskan Ergün, amatör lig temsilcilerine çeklerini takdim etti. Baskan Ergün, katilimcilara ayrica Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri ‘Nutuk’ hediye etti. Manisa Futbol Kulübü Baskanvekili Engin Anli da, katilimcilara hediye takdiminde bulundu. Tören, günün anisina hatira fotograflari çektirilmesiyle son buldu.

Törene Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün yani sira Manisa ASKF Baskani Erol Timur, Manisa Futbol Kulübü Baskanvekili Engin Anli, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Yildirim, Baskan Danismanlari, Daire Baskanlari, Manisa Büyüksehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri, Gördes Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Esen, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Baskani Ertugrul Aytaç, spor kulüplerinin baskanlari ve temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA