Ukraynali Sporcular Trabzon'a Geldi

Ukraynali savas magduru 10-16 yas grubu 131 altyapi sporcusu aksam saatlerinde Trabzon’a geldi.

Kulüpler Birligi Vakfi tarafindan organize edilen ve Trabzonspor, Çaykur Rizespor, Kayserispor, Sivasspor ve Antalyaspor’un da destek verdigi proje kapsaminda Ukraynali savas magduru altyapi sporcularindan olusan 131 kisilik kafile özel uçakla Polanya’dan Trabzon’a geldi.

Sporcularin Trabzon Havalimani’na gelisinde Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu’nun yani sira Genel Sekreter Ömer Sagiroglu ve bazi yöneticiler, Çaykur Rizespor yöneticisi Serkan Karavin ile diger kulüplerin temsilcileri karsiladi.

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, sporcularla ilgili yapilan hazirliklar konusunda da bilgi verdi. Agaoglu, “Rizespor da araçlarini çocuklarimiz için gönderdi. Buradan çikista 48 sporcu ve 5 ebeveyn 53 kisilik kafile Rize’ye hareket edecek. Özkan Sümer Akademisi’nde aksam yemegini yedikten sonra Sivas ve Kayseri’ye intikal edecek olan sporcularimiz da var. 60 sporcu ve 6 ebeveyn de Özkan Sümer Akademisi’nde Trabzonspor’un konugu olacak. Ülkelerindeki sartlar normale dönene kadar bizimle beraber olacaklar. Ukrayna profesyonel lig birliginin talebi üzerine genel sekreterlerimiz araciligiyla kulüplerimizle temasa geçtik. Alt yapilarinda imkâni olan kulüplerimize örnegin Rizespor’umuzun çok modern 150 yatak kapasiteli yepyeni bir tesisi var. Ayni sekilde bizim Özkan Sümer Akademimiz imkanlari olmayan kulüpler adina da Trabzonspor ve Rizespor kulüpleri olarak biz bu görevi üstlenmis bulunuyoruz" diye konustu.



"Ülkelerindeki sartlar normale dönene kadar Türkiye’de misafir olacaklar"

Gelen sporcularin tamamina yakininin savasin en agir geçtigi Mariopul bölgesinden geldigine vurgu yapan Baskan Ahmet Agaoglu ülkelerindeki sartlarin normale dönene kadar da Türkiye’de misafir olacaklarinin altini çizerek, "Artik ne evleri var ne antrenman sahalari ne de kulüpleri var. Özellikle Kulüpler Birligi o bölgedeki sporculari yönlendirdi bize. O bölgeden 10 ila 16 yas gurubu arasinda sporcular geliyor. Hangi kulübe hangi sporcularin gelecegi de belli. Çocuk bunlar ve böyle bir travmanin içerisinden geliyorlar. Ne olursa olsun herkesin vatani, herkesin kendi topragi, kendi ev herkesin gitmek isteyecegi yerdir. Ülkelerindeki sartlar normale dönene kadar bizim misafirimizler ama kalmak isterlerse de kapimiz onlara sonuna kadar açik. Biz yüzyillardir zorda olan insanlara zorda olan toplumlara kapilarini sonuna kadar açmis bu topraklarda onlari agirlamis onlari misafir etmis ecdadin torunlariyiz” ifadelerini kullandi.

"Hiçbir ülke için yabanci çocuk yoktur"

Ukrayna’dan gelen kafilenin lideri Tatyana Nesterenko böylesine zor bir zamanda kendilerine kapilarini açan Türk insanina minnet duygularini dile getirdi. Nesteronko, "Hiçbir ülke için yabanci bir çocuk yoktur. Bizim çocuklara yardimci oldugunuz için tesekkür ediyoruz. Bütün Türklere, bütün ülkeye bütün millete çok tesekkür ederiz. Biz de insallah sizlere bir sekilde destek çikacagiz. Umut ediyoruz bizim ülkemizde savas bittikten sonra biz de sizleri misafir olarak davet edecegiz” diye konustu.

Öte yandan Antalya’ya gidecek 12 sporcunun ise uçagi yetisemedigi için Trabzon’a gelemedigi bildirildi.

Kaynak: İHA