Ukraynali Sporcular Rize'ye Geldi

Ukraynali savas magduru 10-16 yas grubu 43 altyapi sporcusu aksam saatlerinde Rize’ye geldi.

Kulüpler Birligi Vakfi tarafindan organize edilen ve Trabzonspor, Çaykur Rizespor, Kayserispor, Sivasspor ve Antalyaspor’un da destek verdigi proje çerçevesinde Ukraynali savas magduru altyapi sporcularindan olusan 43 kisilik kafile özel uçakla Polonya’dan Trabzon’a oradan da kara yolu ile Rize’ye geldi. Sporculari Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri’ne girisinde Asbaskan Serkan Karavin ve kulüp yöneticileri karsiladi. Savas magduru olan 43 sporcu ve 5 ebeveyninin Rize’de agirlanacagini ifade eden Çaykur Rizespor Asbaskani Serkan Karavin, "Kulüpler Birligi’nin almis oldugu kararla Türkiye’de 150’ye yakin çocugu misafir ediyoruz. Rizespor olarak 43 çocugumuz 5 ebeveyni ile beraber Rize’deler. Bu tabii ki Türkiye’nin gücünün bir göstergesi. Türkiye burada hepsine kucak açiyor. Bizde Ukrayna’daki sporcu çocuklarimizi buraya getirdik. Bu malum savas süreci bitene kadar ki, insallah kisa zamanda çözülür diye düsünüyoruz, burada bizim misafirimiz olacaklar” dedi.

Tüm ihtiyaçlarinin kulüp tarafindan karsilanacaginin altini çizen Karavin, “Konaklamalari ile beraber bütün ihtiyaçlari Çaykur Rizespor tarafindan karsilanacak. Kendileri ile alakali egitimlerinin yaninda dil egitimi vermeyi düsünüyoruz. Baskanimiz ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber bu süreci beraber atlatacagiz” seklinde konustu.

Sporcularin zor günler yasadigina da dikkat çeken Karavin, “Çok duygusal bir süreç. Yaklasik 42 saattir yoldalar tren yolculugundan sonra uçakla buraya geldiler. Biz burada onlara huzurlu bir ortam sunarak yasadiklari sikintili süreci atlatmaya çalisacagiz” dedi.

Kaynak: İHA