Mete Gazoz'a Çifte Ödül

68. Gillette Milliyet Yilin Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. 2021’in spor alaninda enlerinin seçildigi gece olimpiyat sampiyonu Mete Gazoz çift ödül alirken, yilin futbolcusu ise Hakan Çalhanoglu oldu.

Türkiye’nin en uzun soluklu spor ödülleri 68. Gillette Milliyet Yilin Sporcusu Ödülleri dün gece sahiplerini buldu. 2021 yilinin Türk sporunda enlerinin ödüllendirildigi gecede Olimpiyat sampiyonu Mete Gazoz çifte ödülle damga vurdu. 5 milyon oyun kullandigi ödül töreninde yilin futbolcu Inter’de forma giyen Hakan Çalhanoglu’nun oldu.

Törende Mete Gazoz’a yilin sporcusu ödülünü veren Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Dile kolay 68 yildir istikrarla, basariyla ve her geçen yil kalite çitasini daha fazla yükselterek düzenlenen bu önemli organizasyon için Milliyet Gazetesi’ne, önemli desteklerinden dolayi Gillette’e, degerli jüri üyelerine, oylariyla katkida bulunan spor severlere; bu ülkenin gençleri, sporculari ve spor camiasi adina tesekkürlerimi sunuyorum. Su anda salona baktigimda bu ülkenin bir ferdi olarak, bu ülkenin Gençlik ve Spor Bakani olarak gurur duydugumu ifade etmek isterim. Bu aksam burada sadece sportif basarilari degil ayni zamanda “örnek sporcu ve spor insani” kavramini da ödüllendiriyoruz. Türk sporu büyüyor. Hedeflerimiz büyüyor. Brans çesitliligimiz artiyor. Iste Tokyo’da hem Olimpiyatlarda hem Paralimpik Oyunlarda gelen tarihi basarilar. Bu basariya sporcularimiz imza attilar. Antrenörlerimiz imza attilar. Federasyonlarimiz, Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezleri’nde ve Sporcu Egitim Merkezleri’nde emek veren çalisma arkadaslarimiz, fedakar ailelerimiz imza attilar. Bugün bu sahnede ödül almaya hak kazanmis her bir arkadasim, sadece gayretlerinin ve basarilarinin mükafatini almiyor, ayni zamanda yeni nesillere, arkasindan yetisen yeni sporculara da örnek oluyor, umut oluyor, isik oluyor. Esasinda ben, gerçek ödülün bu oldugunu düsünüyorum. Türk sporunu layik oldugu seviyelere yükseltmek için alin teri döken spor basinimizin degerli emekçileriyle, federasyonlarimizla, antrenörlerimizle, amatör ve profesyonel kulüplerimizle, akademisyenlerimizle, psikologundan diyetisyenine, fizyoterapistinden malzemecisine kadar emek veren herkesle iftihar ediyoruz. Birlikte yürüdügümüz bu yolda daha büyük basarilarla gururlanacagiz” ifadelerini kullandi.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu sunlari söyledi:

“Bizler P&G ve Gillette ailesi olarak, sporun her zaman iyilestirici ve birlestirici gücüne sonsuz sekilde inanarak, uzun bir yola çiktik. Bu serüvende, P&G markamizin gücüyle, sürekli spor ile iç içe olmayi hedefledik. Sporu benimseyen, sporu hayatinin bir parçasi haline getiren herkesin, her zaman yaninda olmayi kendimize bir görev edindik. Dünya’nin en uzun soluklu bu spor organizasyonunun, 7 yildir paydasi olmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu yil rekor bir katilimla 5 milyona yakin oy kullanildigini belirtmek isterim. Bu oy sayisi geçen senelerin yaklasik iki katina tekabül ediyor, tekrar tüm halkimiza verdigi desteklerden ötürü tesekkür ederiz. Geride biraktigimiz 2021 yilina dönüp baktigimizda, gurur tablolarini, emek ve azim sonucu gelen madalyalari, zaferleri, kupalari, sevinç gözyaslarini unutmak mümkün degil. Spor ülkesi olma hedefiyle çiktigimiz bu yolda 2021 yilinda gelen sportif basarilarin, gelecegimize büyük bir isik tuttuguna inaniyoruz. Bu basarida emegi geçen tüm sporcularimiza, ekiplerine ve ailelerine huzurlarinizda bir kez daha gönülden tesekkürlerimi iletiyorum” dedi.



2021’de Sporun Enleri su sekilde:

Gillette Yilin Futbolcusu: Hakan Çalhanoglu

Yilin Gillette Gibi Hareketi Ödülü: Konyaspor Takimi ve Teknik Direktörü Ilhan Palut

Gillette Venus Yilin Kadin Sporcusu: Busenaz Sürmeneli

Yilin Çikis Yapan Sporcusu: Alperen Sengün

Yilin Sporcusu: Mete Gazoz

Yilin Takimi: A Milli Kadin Voleybol Takimi

Yilin Paralimpik - Engelli Sporcusu/Takimi: Ampute Futbol Milli Takimi

Otokoç 2. El Voleybolun Güvenilir Eli Ödülü: Simge Aköz

Altinyildiz Classics Ödülü: Mete Gazoz

McDonald’s Kirmizi - Beyaz Kadinlar Ödülü: Necla Güngör Kiragasi

Milka Yilin Kayak Sporcusu Ödülü: Ada Göney

Old Spice e-Spor Ödülü: Futbolist

Erdogan Demirören Büyük Ödülü: Dünya Etnospor Konfederasyonu

Namik Sevik Özel Ödülü: Irfan Kurtulmus

Socios.com Taraftar Etkilesimi Ödülü: Galatasaray Spor Kulübü

AXA Sigorta Yilin Antrenörü: Giovanni Guidetti

Kaynak: İHA