Istanbul Gençlik Oyunlari'nda 4 Final Heyecani

Basaksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu Istanbul Gençlik Oyunlari’nda 4 farkli bransta final heyecani yasandi. Yarismalarda dereceye giren ögrencilere kupa ve madalyalari törenle verildi.

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu Istanbul Gençlik Oyunlari’nda finaller hiz kesmeden devam ediyor. Spordan kültüre birçok alanda yarismalarin sürdügü oyunlarda Basaksehir ortaokullar arasi küçükler voleybol kizlar ve yildiz basketbol erkekler turnuvalari ile liseler arasi kizlar kros yarismasi ve siir yarismasinin Istanbul finalleri yapildi.

Istanbul sampiyonu Güngören’den

Istanbul liseler arasi kizlar kros yarisinin finali Samlar Tabiat Parki’nda gerçeklestirildi.

Zorlu parkurun birincisi Güngören Anadolu Lisesi’nden 16 dakika 49 saniye ile Bahar Tosun oldu. Küçükçekmece TOKI Atakent Spor Lisesi ögrencisi Elif Gökçe Aksu 17 dakika 27 saniye ile ikinci olurken, yine ayni okuldan Kadriye Masal Karaca 17 dakika 32 saniyelik derecesi ile üçüncülügü elde etti.

Istiklal Marsi’ni yürekten okudular

Istanbul Gençlik Oyunlari kültür kategorisinde gerçeklestirilen 4. Siir Yarismasi’nin finali Basaksehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapildi. Istiklal Marsi temali yarismaya 14 ilçeden 495 ögrenci basvurdu. Finalde 9 ilçe birincisi, Istiklal Marsi’ni yürekten okuyarak, jest, mimik, tonlama gibi degerlendirmelerden geçti. Yarismanin sonuçlari, 1 Nisan Cuma günü saat 15.00’te Basaksehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarindan duyurulacak.

Basketbol ve voleybolda kupalar sahiplerini buldu

Kayasehir Kültür ve Yasam Parki’nda gerçeklestirilen ortaokullar arasi yildiz basketbol turnuvasi erkekler finalinde Özel Bahçesehir Ortaokulu birinci olurken, IBB Sehit Polis Mustafa Erdogan ikinci oldu. Özel Basaksehir Final Ortaokulu ise üçüncü olarak turnuvayi tamamladi. Emin Saraç Spor Salonu’ndaki ortaokullar arasi küçük kizlar voleybol turnuvasinda TOKI Fenertepe Ortaokulu birinci oldu. TOKI Turgut Özal Imam Hatip Ortaokulu’nun ikinci oldugu turnuvayi Özel Bahçesehir Koleji üçüncülükle tamamladi. Dereceye giren takimlar, madalya ve kupalari düzenlenen törenle aldi.

Kaynak: İHA