Agaoglu Açiklamasi 'Ben Kimseyi Genel Kurula Davet Etmedim'

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, kulüp olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aldigi kararlara saygi duyduklarini belirterek, hiç kimseyi genel kurala davet etmedigini söyledi.

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, Trabzon’a gelen Ukraynali altyapi sporculariyla bir araya geldigi aksam yemeginin ardindan gündeme yönelik basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Uzun süredir kamuoyunun gündemini mesgul eden Merkez Hakem Kurulu kararlariyla ilgili olarak Agaoglu, "Uzun zamandir kamuoyunun gündemini isgal eden bir MHK’nin almis oldugu karar var. Türkiye Futbol Federasyonu’nun onaylamis oldugu daha sonra da Tahkim Kurulu’na yapilan itirazla Tahkim Kurulu’nun hakemlerin lehine vermis oldugu bir karar var. Bununla alakali olarak bazi kulüplerimiz kendi web sitelerinden bireysel açiklama yapti. Süreç maalesef ülkede sporun ve futbolun önüne geçti. Neredeyse ekonominin de önüne geçecek. Bizim durusumuz basindan beri ayni Trabzonspor Kulübü olarak. Benim sürekli olarak söyledigim bir sey var. Türkiye Futbol Federasyonu futbolun amir kuruludur. Genel kurulda seçimle görev basina gelir yasalarin Türkiye Futbol Federasyonu’na tanimis oldugu haklar vardir. Yasalarin kendisine vermis oldugu haklara dayanarak TFF’nin sorumluluklari açiktir. TFF ve diger bütün federasyonlar görev yetki ve sorumluluklari hemen hemen aynidir. Bir tek amatör federasyonlari Tahkim Kurulu gençlik ve Spor Bakanligi bünyesindedir. Kurullarin almis oldugu karari yürürlüge koymak talimatlari olusturmak degistirmek degistirerek uygulamak ve talimatlari yürürlükten kaldirmak federasyonlarin yönetim kurullarinin yetkisindedir. TFF’nin almis oldugu bir karar var. Içimize sindiririz, sindiremeyiz, begeniriz, begenmeyiz, elestirebiliriz, sikintilar varsa tartisabiliriz. Degistirilmesi yönünde çabalar sarf ederiz ama federasyonun sahsiyetine zarar verecek ölçüde elestiri konusu yaptigimiz zaman kurum zarar görür. Kurum un zarar gördügü bir yerde de ülke futbolu zarar görür. Ve bu zararin bedelini de hem futbol olarak hem spor olarak biz hepimiz ülke futbolunun paydaslari olarak öderiz. Onun için içimize sindirelim veya sindirmeyelim federasyonun almis oldugu bir karar vardir federasyonun almis oldugu karara Trabzonspor kulübü saygi duyar. Bunun da altini çok açik ve net olarak çizmekte de hiçbir sakinca görmüyorum. Ülke futbolunu yöneten seçimle genel kurulda is basina gelen Türkiye Futbol Federasyonu’na karsi saygimiz 21 sene federasyon baskanligi yapmis bir insan olarak Trabzonspor’un durusu, Trabzonsporluluk bunu gerektirir" dedi.



"BEN KIMSEYI GENEL KURULA DAVET ETMEDIM"

TFF’yi seçim davet ettigi yönündeki iddialarla ilgili gelen soruya ise Agaoglu, "Benimde dikkatimi çeken bir konuydu bu. Orada ifade etmek istedigim sey son derece açik. Sikintimiz varsa bir problem varsa sikayetimiz varsa bunu dile getirebilecegi yer genel kurullardir dedim. Ben kimseyi genel kurula davet etmedim. Bu spor kulüplerimizde de böyledir, Trabzonspor’umuzda da böyle. Biz 30 yildir bu terbiye ile büyüdük. Bir yönetimi is basina getrisiniz. Yönetimi is basina getirdikten sonra elestirilerimiz olur. Farkli düsüncelerimiz, farkli fikirlerimiz olur. Bunu dile getiririz. Ama ciddi anlamda sikintimiz varsa bunu dile getirebilecegimiz yer genel kurullardir. Benim dün söylemeye çalistigim sey buydu. Ama tabi haber sitelerinde Ahmet Agaoglu TFF’yi genel kurula davet etti sekkinde bir iki haber çiktigina bende tanik oldum. Asla böyle bir sey söz konusu degildir” seklinde konustu.

(Gökmen Sahin - Ozan Köse / IHA)

Kaynak: İHA