Adilcevaz TÜRSAD Voleybol Takimi Efeler Ligi'ne Yükseldi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinin TVF 1. Ligi’nde mücadele eden Türkiye Sehit Aileleri Dernegi (TÜRSAD) Spor Kulübü Erkek Voleybol Takimi, lig sampiyonu olarak AXA Sigorta Efeler Ligi’ne yükseldi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi B Grubu’nu üçüncülükle tamamlayarak play-off’lara katilma hakki elde eden TÜRSAD Voleybol Takimi, yari final müsabakalarinda Hatay Spor’u 3-2, Rest Property Alanya Belediyesini 3-2 ve Aydin Büyüksehir Belediyesi Takimi’ni 3-0 maglup ederek finallere yükseldi. Final müsabakalarinda ise mücadele ettigi ilk karsilasmada Ordu Akkus Belediye Spor Takimini 3-0 maglup eden Adilcevaz TÜRSAD, finallerin ikinci karsilasmasinda Hatay Büyüksehir Belediyesine 3-2 maglup oldu. Adilcevaz TÜRSAD, bugün oynanan son karsilasmada ise Bursa Hekimoglu Takimini 3-0 maglup ederek lig sampiyonu oldu. Adilcevaz TÜRSAD ile birlikte Hatay Büyüksehir Belediyesi de Efeler Ligi’ne yükselen takim oldu.

Kulüp Baskani Avukat Kadir Köstekçi, AXA Sigorta Efeler Ligi’ne yükselmenin sevincini yasadiklarini ifade ederek, “Geçen yil yükseldigimiz Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde bu yil büyük basarilar elde ederek Ankara’daki play-off’lara katilma hakki elde ettik. Takimimiz burada da büyük gayret sarf ederek AXA Sigorta Efeler Ligi’ne yükseldi. Tamamen gönüllülük üzerine kurulan takimimiz çok büyük maddi ve manevi zorluklari hep beraber gögüsledi. Tüm il halki bu basari için kenetlendi. Sükürler olsun Bitlis tarihine altin harflerle yazilmis bir basari elde ettik. Bu gururu ve sevinci bizlere yasatan teknik ekibimize, oyuncularimiza, sponsorlarimiza ve bizlere destek olan herkese sükranlarimi sunuyoruz. Galibiyet Sehit Savci Mehmet Selim Kiraz’in manevi hatirasina, Efeler Ligi’ne çikma basarimiz tüm Bitlis halkina armagan olsun” dedi.

Ankara’da yapilan karsilasmalarda TÜRSAD Voleybol Takimini yalniz birakmayan Adilcevaz Belediye Baskani Necati Gürsoy ise takimla gurur duyduklarini ifade ederek, “TVF Alpaslan Endüstri Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde güzel maçlar ortaya koyarak Ankara’daki play-off’lara katilma hakki elde eden takimimiz, buradaki karsilasmalarda da alninin akiyla mücadele ederek AXA Sigorta Efeler Ligi’ne yükseldi. Bizlere büyük bir gurur ve sevinç yasatan takimimizi tebrik ediyorum. Bu basarida emegi geçen oyucularimiza, teknik ekibe ve katkisi olan herkese tesekkür ediyorum. Takimimiza önümüzdeki sezonda mücadele edecegi AXA Sigorta Efeler Ligi’nde basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA