Muaz Ergezen Açiklamasi 'Dünya Kupasi'ni Kaldirmak Istiyoruz'

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Muaz Ergezen ve Ampute Futbol Milli Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak, Gillette Milliyet Ödül Töreni’nde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Iki isim de bir sonraki hedefin Dünya Kupasi oldugunu söyledi.

68. Gillette Milliyet Yilin Sporcusu Ödül Töreni öncesinde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Muaz Ergezen ve Ampute Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Organizasyonda olduklari için çok mutlu olduklarini ifade eden Muaz Ergezen, “Uzun yillar devam etmesini diliyoruz. Ampute Futbol Milli Takimi’ni ödül gösterenlere ve oy kullananlara mütesekkiriz. Nasip olursa Dünya Sampiyonasi’ni Istanbul’da yapacagiz ve sampiyonluk kupasini da getirerek yine büyük bir sevinç yasatmak istiyoruz. Dünya ikinciligimiz ve Avrupa Sampiyonlugumuz var. Alinmadik tek kupa Dünya Kupasi. Ekibimiz sürekli çalisiyor. Çitamiz yükseldi. Nasip olursa bu sampiyonlugu getirecegiz. oyuncularimiz ve tüm ekibimiz buna kilitlenmis durumda. Kupayi Istanbul’da kaldirmak istiyoruz” diye konustu.



Çakmak: “Tek eksigimiz Dünya Kupasi”

Muaz Ergezen’in ardindan konusan Ampute Milli Takimi Teknik Direktörü Osman Çakmak da hedeflerinin Dünya Kupasi oldugunu ifade ederek “2017 yilinda yine beraberdik ve o zaman ‘Zirveye çikmak ne kadar önemliyse, zirvede kalmak da o kadar önemli’ demistik. 2017 Avrupa Sampiyonlugu, 2018 Dünya ikinciligi. Simdi 2021 Avrupa Sampiyonu olduk. 2022 Dünya Kupasi, Istanbul’da olacak ve insallah 69. Gillette Milliyet Ödül Töreni’nde görüsmek üzere. Zirvede kalmak için mücadele edecegiz. Takimin ayagina saglik, kenetlenmis durumda ve müzemizde eksik olan Dünya Kupasi için mücadele edecegiz” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA