Göksel Gümüsdag Açiklamasi 'Tahkim Kurulu Tarihi Bir Karar Vermistir'

Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag, Kulüpler Birligi toplantisinin ardindan yaptigi açiklamada Tahkim Kurulu’nun hakemlerle ilgili verdigi karari dogru buldugunu söyledi. ‘Tarihi bir karar’ diyen Gümüsdag, ligin tesciliyle ilgili tartismalar hakkinda ise “Böyle bir sey olacagini sanmiyorum. Ligin zirvesinde hak eden bir Trabzonspor var” dedi.

Basaksehir Kulübü Baskani Göksel Gümüsdag, Kulüpler Birligi’nde gerçeklesen toplantinin çikisinda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kulüpler Birligi’nin yayin ihalesi ve hakemler hakkinda alinan kararla ilgili toplandigini belirterek sözlerine baslayan Gümüsdag, “Bugün malum yayin ihalesi ve ayni zamanda MHK ve TFF’nin hakemlerle ilgili aldigi karari gündem maddelerinde degerlendirdik. Benim görüsüm net, ben ayni yerdeyim. MHK ve TFF’nin aldigi karara destek veren de var vermeyen de var. Bu kararin dogru olmadigini en basinda savundum, Bu süreçte son olarak TFF’nin yönetim olarak aldigi karar Tahkim Kurulu tarafindan bozuldu. Bence Tahkim Kurulu tarihi bir karar aldi. Türk futbolunda güven ortami olusturmamiz çok önemli. Bugün ligin bitimine 8 hafta kaldi, o gün 10 hafta vardi. Kisilerle ilgili bilgi, belge ve yüz kizartici bir durum varsa, bu kurullarla paylasilir ve hepimiz saygi duyariz. Ben 18-19 sene futbolun içinde olmus, Kulüpler Birligi Baskanligi, TFF 1. Baskan Vekilligi ve kulüp baskanligi yapmis birisi olarak sunu söylüyorum, ne hukuki, ne insani, ne vicdani bir karar verilmemistir. Tarihi bir Tahkim Kurulu karariyla bu durum bozuldu. Bundan sonraki süreç TFF’nin alacagi karardir. Bundan sonra yapacagimiz farkli bir sey yoktur. Görüsümüzde 1 milim oynamadan duruyoruz” dedi.



“Adamlar neleri tartisiyor, biz neleri”

Türk futbolunun güven ortamina ihtiyaci oldugunu ifade ederek devam eden Gümüsdag, “Türk futbolunun güven ortamina ihtiyaci var. Uluslararasi alanda marka degerine ihtiyacimiz var. Uluslararasi basarimizin olmadigi da ortada. Biz kulüplerimizin gerek Türkiye’de gerek dünyada en iyi yere tasimak için bütün gayreti gösteriyoruz. Avrupa Kulüpler Birligi’nden baskan vekilim Mustafa Bey sabaha karsi döndü. Avrupa Kulüpler Birligi 2026 fikstürünü, metaverse’ü, altyapilardaki çocuklarin IQ seviyelerini ölçmeyi konusuyor, biz nelerle ugrasiyoruz. Bir futbol adami olarak bu kararin yanlis oldugunu hep savundum. Görüsümüzü en basindan beri beyan etmistik. Tahkim Kurulu’nun aldigi karari bugün kulüp baskanlariyla degerlendirdim. Ben fikrimi ve neden savundugumu anlattim. Herkesin farkli fikri olabilir. Kulüpler Birligi’nden bu karara katilan da var katilmayan da var. Türk futbolunun güven ortamina ihtiyaci var. Geçmiste Hasan Dogan döneminde 6 hakeme görevden uzaklastirma verilmisti ama sezon basinda verilmisti. Maç devam ederken kural degistirilmesi adil olmadi. Bugün kulüpleri birbirine kirdirmak, karsi karsiya getirmek istendi. Ama Kulüpler Birligi’nin çok güçlü olduguna inaniyorum. Arkadasliklarimiz baki. Yayin ihalesi, marka degeri, MHK ve MHK yapisinda danisman raporuyla degisime gidelim. Kisiler iyi olabilir, yanlis olabilir ama bunlari kurullar degerlendirir” açiklamasini yapti.

“Kendisini (Mehmet Baykan) tebrik ediyorum”

Mehmet Baykan’in bugün aldigi istifa karariyla ilgili soruyu yanitlayan Göksel Gümüsdag, “Uzun yillar TFF’de uzun yillar çok önemli bir futbol adami olan, hukuktan sorumlu bir baskan vekili, bu konunun uzun süre istisare edilmedigini, ani karar verildigini, hukuka aykiri oldugunu ve Tahkim Kurulu’nun karari bozmasindan sonra vicdanen sorumluluk duyup onurlu durus sergileyip istifa etmistir. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Son olarak ligin tescili hakkinda konusan Gümüsdag, “Ligin tesciliyle ilgili bir sorun olmamasi lazim. Ligin zirvesinde, oyunuyla öne çikan bir Trabzonspor var. Hakkiyla orada. Ayni sekilde Konyaspor hak ettigi yerde ve inanilmaz bir mücadele veriyor. Bu mücadeleye böyle bir sey karistirmak dogru olmaz. Ligin tescil edilmemesiyle ilgili bir sorun olacagini düsünmüyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA