'Geçmisten Günümüze Kocaelispor' Etkinligiyle Tarihe Isik Tutuldu

KOCAELI – Kocaeli’de düzenlenen etkinlikte Kocaelispor’un geçmisten bugüne yolculugu ögrencilere anlatildi.

Kocaelispor’un tarihine isik tutan “Geçmisten Günümüze Kocaelispor” adli etkinlik, Bahçesehir Koleji Kocaeli Kampüsü’nün düzenledigi organizasyonla gerçeklesti. Gazeteci Yigit Özcan’in moderatörlügünü üstlendigi panel, Kocaelispor Baskani Engin Koyun, Kocaelispor eski teknik direktörü Güvenç Kurtar ve Kocaelispor Mali Asbaskani Recep Durul’un katilimiyla gerçeklesti.

Kocaelispor’un tarihsel sürecini genç nesillere aktarmayi amaçlayan etkinlikte, kulüple ilgili bilgiler katilimcilar tarafindan ögrencilere aktarildi. Kocaelispor’un tarihiyle ilgili yöneltilen sorulara dogru cevap veren ögrencilere de Kocaelispor Dergisi hediye edildi.

“Üç önemli unsurumuz var”

Kocaelispor Baskani Engin Koyun, kulübün gelecegi için üç unsurun öneminden bahsetti. Mali disiplin, kurumsallasma ve tesislesmenin kendileri için öncelik oldugunun altini çizen Koyun, “Kocaelisporla ilgili sezon basi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin ve Mustafa Resit Akçay hocamizla birlikte, 15 yillik bir projemiz vardi. Kocaelisporumuzu 15 yilda nereye tasiriz diye uzun uzun toplantilar yaptik. Bazi gerçeklerimizi bilmeniz lazim. Gerçekler de su; Kocaelisporumuz uzun süredir, Güvenç Hocamizin da basinda oldugu dönemler, tarihi kupalari sehrimize getirmis, unutamayacagimiz hatiralar bize birakmistir. O günlerde emegi geçen herkese cani gönülden tesekkür ederim. 11 yil aradan sonra Kocaelisporumuz 2. Lig’den 1. Lig’e giden bir yola girdi. Kulübümüzün öncelikleri var. Bir mali disiplin, iki kurumsallasma, üç tesislesme… Bu üç unsuru saglamadigimiz takdirde sampiyon olsak bile eski günlere dönecegimizi bilmeniz lazim. Geçen yil çok zor sartlarda Kocaelisporumuz sampiyon oldu. O gün de söyledim, bu benim basarim degil sehirdeki 2 milyon insanimizin basarisi. Bizim önceligimiz mali disiplin, bugün gelinen noktada Kocaelispor’u mali disiplin açisindan birkaç tane özel anonim sirketi haricinde tüm camia kulüpleri arasinda, borçsuz sikintisiz bir kulüp haline getirdik. Ikinci ayagimiz da kurumsallasma, kulübü bastan asagi önemli bir hale getirdik. Tesislesme konusunda da Körfez Belediyesi’ne ait bir tesiste konakliyor ve orada çalisiyoruz. Bu Kocaelispor’a yakismiyor. 15 gün kadar önce Almanya’ya gittim, Almanya’nin önemli kulüpleriyle tesislesme konusunda görüsmeler yaptik. Kocaelispor’un sahip olacagi en az 6 tane antrenman sahasini saglama konusunda belediye baskanimizla hemfikir olduk. Seneye bu tesisleri kulübümüze kazandirmak istiyoruz. Kocaelispor’umuzu birinci lige çikardigimiz gün camiamiza sunu söyledik; bu yil her seye ragmen sampiyonlukla ilgili bir beklentiye girmeyin. Çünkü önceliklerimiz demin saydigim 3 unsur olsun diye bir vizyon ortaya koyuyoruz” dedi.



“Herkesin her türlü sporu yapacagi spor tesisleri kurmamiz lazim”

Kulüp tarihinin basarili teknik direktörlerinden Güvenç Kurtar ise yaptigi konusmada, “Biraz evvel çok duygulu anlar yasadim. Bir sarki vardi, ‘Zamanla unutulurmus sevgiler, olsun seninle geçen günlerim yeter’ diye. Kocaelispor’la ben hep o sarkiyi hatirlarim. Sayin baskanimizin projeleri çok güzel, vizyonu genis. Belki ilerleyen zamanlarda siz ögrencilerin de bu konularda katkisi olabilir. Vizyonunuzu gelistirin, ufkunuzu genisletin. Kültürlü olmaniz için çok okumaniz lazim. Derslerinize iyi çalisip, iyi egitimli olun. Bizi bir araya getiren, emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Hastaneleri gördügümde inanin hastalarin hepsi spor yapmamis insanlar. Spor yaptiniz mi her seyiniz degisecek. Atatürk’ün de lafi var, ‘Saglam kafa saglam vücutta bulunur’ diye. Yas geçtikçe insan anliyor. Herkesin her türlü sporu yapacagi spor tesisleri kurmamiz lazim. Derslerinize ve spora agirlik verin. Spor yapanlara ögretmenlerin de biraz daha tolerans tanimasi lazim. Çünkü bu egitim sisteminde, hem dersler hem spor hem kültür-sanat gerçekten çok zor” seklinde konustu.



“Seffaflik birinci planda olmali”

Kocaelispor Mali Asbaskani Recep Durul da basladiklarinda çizilen yol haritasi çerçevesinde yarinlarin hazirliklarini sürdürdüklerinin altini çizdi. Durul, “Tabii baskanimiz Kocaelispor’la alakali yol haritasini anlatti. Kulüplerde tek kisilik kahramanlar artik bitti. Artik tüm kulüplerde ekip çalismasi var. Baskanimiz da bunun bilincinde olarak bir ekip olusturdu. 20 kisilik bir ekiple yola çiktik. Sag olsun kendisi beni davet etti. Ben de bu görevi kabul ettim ve mali asbaskan olarak kulüpte görev aldim. Öncelikle saglikli bir finansal alt yapi gerekiyor kulüplerde. Seffaflik birinci planda olmali. Kisilerin kendilerini ön plana çikardigi süreçler daha önce olmustur ama yasalarla beraber hesap sorulabilir sistem geldi. Kocaelispor’da da dolayisiyla finansal fair-play çerçevesinde çalismalar yapiliyor. FFP, kulüplerin asiri borçlanmasinin önüne geçen bir sistem” ifadelerini kullandi.

Panelin sonunda ögrenciler efsane teknik direktör Güvenç Kurtar ile fotograf çektirip imza aldi.

Kaynak: İHA