Dereceyle Dönen Sporcuya Davullu Karsilama

Yildizlar U17 Grekoromen Türkiye Sampiyonasinda Türkiye 2. si olan Gültekin Kardes memleketi Bartin’in Yanaz köyünde büyük bir coskuyla karsiladi.

Uzun yillardir gönül verdigi güres sporunda basarisiyla adindan söz ettiren Bartinli sporcu Gültekin Kardes Yildizlar U17 Grekoromen Türkiye Sampiyonasinda Türkiye 2. si oldu. Basarili sporcu için memleketi Bartin’in Yanaz köyünde davullu zurnali karsilama düzenlendi.

Il Genel Meclis Baskani Kenan Dursun’da Kardes’i karsilayan isimler arasinda yer aldi.

Basarili sporcu Kardes’i tebrik eden Baskan Dursun, “Yanaz Köyündeki tarihi güres meydanlarinda yetiserek U17 Grokoremen sitilde Türkiye ikincisi olarak Bartin’a dönen Gültekin Kardes bizlerde basarilarindan dolayi tebrik ediyor, gelecek yillarda kendisinden daha büyük sampiyonluklar bekliyoruz. Bartin’imizin güresleriyle anilan Yanaz köyümüze son dönemde yapimini tamamladigimiz Yanaz Güres Sahamiz bu nedenle bölge güresçilerimiz ve Bartin’da güres sporuna merakli tüm gençlerimize hitap eden yeni stadyumdan gelecek dönemlerde çok sayida sampiyonlar çikaracagina inancimiz tamdir.” Dedi.

Yanaz köyünde yapimi tamamlanan güres sahasi için katkilarindan dolayi TBMM Adalet Komisyonu Baskani Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç’a, Il Genel Meclisi Üyelerine, proje asamasinda katki veren Il Özel Idare yetkilileri ve teknik personellerine de tesekkür etti.

Kaynak: İHA