Afyon'da Ilk Kez Korfbol Oynandi

Dünya’da kadin ve erkeklerin birlikte oynayabildigi tek oyun olan korfbol etkinligi, Afyonkarahisar’da da okul takimlarinin katilimlari ile ilk kez düzenlendi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor Il Müdürlügü 2021-2022 sezonu okul sporlari faaliyet programinda yer alan Korfbol Il Birinciligi müsabakalari Kocatepe Spor Kompleksinde yapildi. Gençlerde Spor Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi Yildizlarda da Maresal Fevzi Çakmak Ortaokulu Korfbol bransini ilk oynayan takimlar oldu. Gelismekte Olan Spor Branslari Federasyonu Korfbol’dan sorumlu Teknik Kurul Baskani ayni zamanda Milli Takim Antrenörü Yüksel Abdikoglu Korfbol bransi hakkinda bilgilendirme yaparak müsabakalari takip etti. "Afyon’da ilkleri gerçeklestirmeye devam ediyoruz" diyen Spor Hizmetleri Müdür Vekili Yilmaz Ersen, “Afyonkarahisar’da ilk kez Okullar arasi Korfbol müsabakasi düzenledik. Gelismekte olan Spor Branslari Federasyonu ile yaptigimiz görüsme sonrasinda il disindan Korfbol’dan sorumlu Teknik Kurul Baskani Yüksel Abdikoglu ve hakemler bu müsabaka için geldiler. Kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

1995 yilindan beri Korfbol’u tanitmaya çalistiklarini söyleyen Abdikoglu “Korfbol kadinlar ve erkeklerin birlikte oynadiklari bir salon sporu. 1902 yilinda Hollandali bir Beden Egitimi Ögretmeni tarafindan gelistirilmis zaman içerisinde Avrupa’nin her yerinde oynanmaya baslamis. Ülkemizde de 1995 yilindan beri kulüp düzeyinde ve milli takim düzeyinde müsabakalar yapiliyordu. 2017-2018 sezonundan itibaren de Okul Sporlari faaliyetleri bünyesinde basladi.

Afyonkarahisar’da da bu sezon ilk kez yapildi. Daha küçük yastaki ögrencilerimizde bu sporla tanisma imkani buldular. Spor Hizmetleri Müdürümüze tesekkür ediyorum. Birinci olan takimlarimiza da gruplarda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kocatepe Spor Kompleksi Çigiltepe Spor Salonunda yapilan müsabaka sonucunda Gençlerde Spor Lisesi, Yildizlarda da Maresal Fevzi Çakmak Ortaokulu gruplara katilmaya hak kazandi.

Kaynak: İHA