Ergin Ataman Açiklamasi 'Ukrayna'da Çok Büyük Bir Insanlik Drami Yasaniyor'

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, Ukrayna’da çok büyük bir insanlik drami yasandigini söyledi. Ataman, Euroleague’in Rus takimlari için aldigi kararla ilgili olarak ise, "Tahminim, bu is kisa sürede çözülmezse bu sezon Rus takimlari olmadan devam edecek gibi" dedi.

THY Euroelague’in 28. haftasinda Anadolu Efes Sinan Erdem Spor Salonu’nda karsilastigi Fenerbahçe’yi 84-79 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, "Bu aksam bizler için çok önemli bir maçti. Derbi maçiydi. Siralama için, play-offtaki yerimizi garantilemek için önemli bir maçti. Maçta 32 dakika boyunca çok iyi oynadik, maçi kontrol ettik. Hücumda dogru tercihler yaptik. Savunmada iyiydik. Son çeyrege 16 sayi farkla girdik. Son 8 dakikada hücumda oyun disiplinini kaybettik. Bu dönemde 31 sayi buldular ve geri döndüler. Maç sonu soyunma odasinda son 8 dakikayi bir kez daha oynayamayiz dedim. Kendi oyunumuzu oynayip yolumuza devam etmeliyiz. Kendi oyun düzenimizin disina çiktik. Farkin verdigi rehavetle de hücumda bireysellige döndük" seklinde konustu.



"Ukrayna’da çok büyük bir insanlik drami yasaniyor"

Rusya’nin Ukrayna’ya yaptigi müdahale sonrasinda Euroleague yönetiminin Rus takimlarinin maçlarini dondurdugunun sorulmasi üzerine Ataman, "Geçen hafta bütün konusmalarimda savasin durdurulmasi gerektigini söyledim. Bütün su anda dünya savasi durdurmaya çalisiyor. Ukrayna’da çok büyük bir insanlik drami yasaniyor. Sivillerin halini gördügümüz zaman, insanlar kilometrelerce ülkeyi terk etmeye çalisiyorlar. Böyle bir durumda sporu düsünmek hiç kimsenin yapabilecegi bir sey degil. Rus takimlarindaki oyuncular için, o takimlarda çalisan meslektaslarim için böyle bir durumun olmasi çok üzücü. Tüm dünyada sadece sporda degil her seyde Ruslara bu cezayi verip onlari disarida birakiyorlar. Karari verecek olan Euroleague üst yöneticileri. Tahminim, bu is kisa sürede çözülmezse bu sezon Rus takimlari olmadan devam edecek gibi. Çünkü futbolda, olimpiyatlarda, Formula 1’de bu karar çikti. Bekleyip görecegiz. Çok üzgünüm. Rus takimlarinin disarida kalmasi, arkadaslarimizin da suçu yok. Eminim onlar da üzüntü çekiliyorlardir. Onlar da insanlik draminin sona ermesini için çaba harciyorlardir. Olay bizim boyutlarimizin disinda. Dünyanin en büyük sorunu haline geldi" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA