Avrupa Sampiyonasi'nda Bir Günde Iki Bronz Madalya

Gençler ve Yildizlar Avrupa Eskrim Sampiyonasi’nin 6. gününde Türkiye iki bronz madalya kazandi.

Sirbistan’in Novi Sad sehrinde devam eden Gençler ve Yildizlar Avrupa Eskrim Sampiyonasi’nin altinci gününde Türk eskrimciler günün her iki kategorisinde de bronz madalya kazanarak önemli bir basariya imza atti. Yildiz Kizlar Flöre’de Alisa Isbir kazandigi bronz madalya ile Türk eskrim tarihinin bu kategoride en iyi Avrupa derecesini elde ederken, Yildiz Erkekler Kiliç kategorisinde de Tolga Aslan bronz madalyanin sahibi oldu. Ayni zamanda yildiz kizlar flörede Fatima Zehra Anbarlilar çeyrek finalde veda ettigi sampiyonayi 6. sirada tamamladi.

Sampiyonada bronz madalyaya uzanan mücadelesinde bugün Alisa Isbir, basarili pul müsabakalarinin ardindan tablo-64’ü maç yapmadan geçti. Isbir t-32’de Macar Petra Polonyi’yi 15-3, t-16’da Alman Veranika Seiffert’i 15-5, çeyrek finaldeki Israilli rakibi Gili Kuritzky’yi 15-10 maglup ederek yari finalde Macar Jazmin Papp’in rakibi oldu. Yari finalde 15-10 yenilen Isbir organizasyonu üçüncü sirada tamamladi.

Bugün gerçeklestirilen bir diger kategori olan Yildiz Erkekler Kiliç’ta bronz madalya elde eden Tolga Aslan ise, basarili pul müsabakalari sonrasi tablo-64’ü maç yapmadan geçerek, tablo 32’de Azeri Aykhan Khasiyev’i 15-10, t-16’da Rumen Dacian Enache’yi 15-9, çeyrek finalde ise Ukraynali sporcu Darii Lukashenko’yu 15-14 maglup ederek yari finale yükseldi. Yari final maçini Fransiz Lucas Guilley’e karsi 15-11 kaybeden Aslan, üçüncü olarak bronz madalya elde etti.

Organizasyonda bugün ayni zamanda yildiz kizlar flörede Fatima Zehra Anbarlilar 6., Almila Birçe Durukan 9., Elif Su Ay 26.; yildiz erkekler kiliçta ise Alkim Öztürk 25., Adem Doruk Küpeli 31., Kerem Çaglayan 42.

Sampiyona yarin yildiz erkekler flöre ve yildiz kizlar epe karsilasmalariyla devam edecek.

Kaynak: İHA