Senegal, Misir'i Geçerek Dünya Kupasi'na Katildi

Afrika Uluslar Kupasi finalinde Misir’i yenerek kupaya uzanan Senegal, rakibini bu kez de Dünya Kupasi yolunda geçerek gülen taraf oldu.

2022 Dünya Kupasi Afrika Elemeleri 3. Tur’da rövans karsilasmalarinin ardindan 2 ülke Katar bileti aldi. 2 ay önce Afrika Uluslar Kupasi’ni kaldiran Senegal, geçtigimiz cuma günü 1-0 kaybettigi maçin rövansinda Misir’i agirlarken, Liverpool’un yildiz forvetleri Salah ve Mane de bir kez daha birbirlerine rakip oldular. Maçin 4. dakikasinda Boulaye Dia’nin golüyle öne geçen Senegal, karsilasmanin 90 dakikasini da 1-0 tamamlayarak maçi uzatmalara tasidi.

Kazanan yine penaltilarda belli oldu

Maçta uzatmalarda da gol olmazken, Senegal penalti atislari sonucu 3-1 galip gelerek Dünya Kupasi bileti alan ülke oldu. Salah ve Mustafa Muhammed, kullandiklari penalti atisindan yararlanamadi. Sadio Mane yine son penaltiyi gole çevirerek ülkesini Dünya Kupasi’ni tasiyan isim oldu.

Basaksehir’de forma giyen Trezeguet mücadeleye ilk 11’de baslarken, Galatasaray’in forveti Mustafa Muhammed ise 70. dakikada oyuna girdi. Alanyasporlu Diedhiou ise Senegal’de yedek kulübesinde yer aldi.

Iki ülke sonra olarak 6 Subat 2022’de Afrika Uluslar Kupasi finalinde karsilasmis, 0-0 biten maçta penalti atislari sonrasi güzel taraf 4-2’lik sonuçla Senegal olmustu.

Gana 8 yil sonra finallerde

2006, 2010 ve 2014 Dünya Kupasi’nda boy gösteren Gana, 0-0 biten ilk maçin rövansinda Nijerya ile 1-1 berabere kalarak Dünya Kupasi bileti alan bir baska Afrika ülkesi oldu.

Kaynak: İHA