FIBA Eurobasket 2025'E Letonya, Güney Kibris Rum Kesimi Ve Finlandiya Ev Sahipligi Yapacak

Uluslararasi Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Kurulu, Münih’te düzenlenen oylama sonucunda FIBA Avrupa Basketbol Sampiyonasi (EuroBasket) 2025’e Letonya, Güney Kibris Rum Kesimi ve Finlandiya’nin ev sahipligi yapacagini açikladi.

Avrupa’nin en büyük basketbol organizasyonunun 42’ncisi 2025 yilinin Eylül ayinda düzenlenecek. Letonya, turnuvanin final etabina ve grup asamasindaki gruplardan birine ev sahipligi yapacak olup Güney Kibris Rum Kesimi ve Finlandiya, grup asamasinda birer gruba ev sahipligi yapacak.

FIBA Avrupa Baskani Turgay Demirel toplantida kurula baskanlik yaparken, toplantiya FIBA Baskani Hamane Niang, FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis ve FIBA Avrupa Icra Direktörü/FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak katildi.

Ev sahibi duyurumundan önce FIBA Avrupa Kurulu, Ukrayna’daki mevcut durumu ve savasin sporu ve özellikle basketbolu nasil etkiledigini de tartisti. Son derece zor kosullar ve ülkenin karsi karsiya oldugu büyük zorluklari dikkate alan ve Ukrayna Federasyonu ile dayanisma eylemi olarak Kurul, FIBA EuroBasket’in dördüncü grubuna ev sahipligi yapmak için Ukrayna ile özel görüsmelerini Kasim 2022’ye kadar sürdürmeye karar verdi. Ayni zamanda FIBA Avrupa, alternatif bir plan üzerinde çalisacak.

Kaynak: İHA