Cristiano Ronaldo, 5. Kez Dünya Kupasi'na Katilacak

Portekiz, 2022 FIFA Dünya Kupasi play-off finallerinde Kuzey Makedonya’yi eleyerek Dünya Kupasi’na katilma hakki elde ederken, Portekizli dünya yildizi Cristiano Ronaldo ise kariyerinde üst üste 5. kez Dünya Kupasi’nda mücadele etme sansi bulacak.

Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupasi play-off yari finalinde Türkiye’yi 3-1 yenen Portekiz, final maçinda Kuzey Makedonya ile karsilasti. 32. dakikada Cristiano Ronaldo’dan aldigi pasla ceza sahasi içinde yaptigi vurusla takimini 1-0 öne geçiren Bruno Fernandes, 65. dakikada da kendisinin ve ülkesinin ikinci golüne imza atti. Portekiz bu sonuçla Dünya Kupasi bileti alan ülkeler arasina adini yazdirdi.

Dünya Kupasi bileti alan ülkeler arasina adini yazdirmayi basaran Portekiz, 2002 Kore-Japonya, 2006 Almanya, 2010 Güney Afrika, 2014 Brezilya ve 2018 Rusya’nin ardindan 2022 Katar’da olmak üzere üst üste 6. kez finallerde sahne alacak.

Her sampiyonada gole imza atti

37 yasindaki yildiz geride kalan 4 Dünya Kupasi’nda da rakip fileleri havalandirmayi basardi. (7 gol) Öte yandan Ronaldo, Portekiz milli takimiyla mücadele ettigi 5 Avrupa Sampiyonasi’nda da gol atti.

Dünya futbol tarihinde bir çok rekora imza atan Portekizli yildiz, 2022 Dünya Kupasi Elemeleri’nde 6 gol atarken, milli formayla toplam 115 golü bulunuyor. Ronaldo, Katar’daki finallerde Portekiz kadrosunda yer alirsa 5. kez finallerde sahne alacak.

Meksikali Antonio Carbajal ve Rafael Marquez, Alman Lothar Matthaeus ile Italyan Gianluigi Buffon 5 Dünya Kupasi’nda mücadele ederek bu rekora imza atan isimler olurken; Arjantinli yildiz Lionel Messi de 2022 Dünya Kupasi’nda forma giyerse kariyerindeki 5. Dünya Kupasi finalleri olacak.

Kaynak: İHA