Havadan Görüntülenen Karda Cirit Nefes Kesti

Bayburt’ta soguk kis günlerinin vazgeçilmez etkinligi olan cirit turnuvalari kar üzerinde oynanmaya devam ediyor.

Karli ve soguk havaya aldiris etmeyen Bayburtlular, cirit sahasinda yerlerini alarak turnuvayi merakli gözlerle takip ediyorlar. Küçük, büyük herkesin ilgisini çeken cirit turnuvalari baharin gelmesiyle birlikte sikça oynanmaya basladi.

Bayburt Belediyesi cirit sahasinda Bayburt Atli Spor Kulübü ve 15 Temmuz Atli Spor Kulübü arasinda dostluk maçi yapildi. Turnuvada kazanan dostluk oldu. Kar üzerinde yapilan cirit müsabakalari yer yer renkli anlara sahne olurken, turnuva kazasiz ve sorunsuz bir sekilde tamamlandi.

Eski cirit sporcusu olan Abdullah Çaglar isimli vatandas soguk havaya aldiris etmeden dostluk maçina geldigini dile getirerek, "Çocukluktan beri cirit sporuna hevesliyim. Eski ciritçilerdenim, 30 sene sporcu olarak cirit sporuyla yakindan ilgilendim. Simdi yaslandim, ciridi biraktim ama gönül birakmiyor. Turnuvalari seyretmeye sürekli geliyorum" dedi.

Bayburt Atli Spor Kulübü baskani Arif Köprücü ise ata sporu olan ciridi gelecek nesillere aktarmanin gayreti içerisinde olduklarini belirterek, "Baharin gelmesiyle birlikte biz de cirit maçlarinin sayisini artirmaya basladik. Hali hazirda sehrimizde 7 tane cirit kulübü var. Bugünde kulübümüz Bayburt Atli Spor Kulübü ile 15 Temmuz Atli Spor Kulübü arasinda bir dostluk mücadelesi oldu. Kazasiz, belasiz maçi bitirdik. Hava biraz soguktu ama Bayburtlular yogun ilgi gösterdiler, geldiler. Maç öncesinde, devre arasinda ya da maç sonrasinda gelen misafirlerimiz at binme sansi buluyor. Çocuklarimiz atla, ciritle tanisiyor. Bu vesileyle ata sporumuzu yasattigimiz için gelecek nesillere bu sekilde aktardigimiz için açikçasi gurur duyuyoruz. Bir sekilde bu sporu zorluklarina ragmen devam ettirip, gelecek nesillere aktaracagiz" diye konustu.

Öte yandan Bayburt Cirit Il Birinciligi önümüzdeki günlerde Geleneksel Spor Dallari Federasyonu tarafindan belirlenecek takvime göre yapilacak. Mayis ayi içerisinde yapilacak olan turnuvada il birinciligini kazanan cirit ekibi, Türkiye genelinde yapilacak olan turnuvalarda Bayburt’u temsil edecek.

Kaynak: İHA