Karabük Demir Kartal GSK Açiklamasi 64 - Iskenderun ESK Açiklamasi 67

Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye 1. Ligi ekiplerinden Karabük Demir Kartal GSK, ligin namaglup takimi Iskenderun ESK ile kiran kirana geçen mücadele sonucu rakibine 64-67 maglup oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye 1. Ligi ekiplerinden Karabük Demir Kartal GSK, Iskenderun ESK ile karsi karsiya geldi. Yenimahalle Soguksu Spor Merkezi’nde oynanan müsabakada ev sahibi ilk yariyi 9 - 5 önde kapatti. Kiyasiya mücadelenin yasandigi ikinci yariyi da üstünlükle kapatan Karabük Demir Kartal GSK, rakibine 11 sayi farkla 29-18 önde kapadi. Zorlu ve çekismeli geçen müsabakanin üçüncü periyodunu Karabük ekibi 35-36 geride bitirdi. Müsabakanin son periyodunda iki takimin basa bas mücadelesine sahne olurken, maç 52-52 esitlikle sona erince uzatmalara gitti. 5 dakikalik ilk uzatmada da skor 63-63 olunca ikinci 5 dakikalik uzatmada Karabük takimi rakibine son 64-67 maglup oldu.

Maç sonu Karabük Valisi Fuat Gürel ve milletvekilleri Karabük Demir Kartal GSK takim oyuncularini gösterdikleri mücadeleden dolayi tebrik etti. Vali Gürel, Demir Kartal takiminin birincilige oynayan bir takim oldugunu belirterek, "Son saniyeye kadar kazanma ihtimalimiz olan bir maçti. Takimimizi seviyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz. Bugün çok iyi oynadik ve maçi alabilirdik ama olmadi. Bundan sonraki maçlarda güzel sonuçlar alarak insallah süper lige gidecek yolda olumsuzluk olmadan yolumuza devam ediyoruz. Halk destegi ile tribünlerin dolmasi gerekiyor. 1. Lig’de hem hentbol takimimiz, hem de basketbol takimimiz var. Tribünlerin dolmasi lazim ki, manevi destek önemli" seklinde konustu.

Kaynak: İHA