Burak Elmas Açiklamasi 'Federasyon Baskaninin Odasinda Hocama Laf Edildigi Zaman Masaya Yumruk Vurdum'

Galatasaray Baskani Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu ile olan iliskiler için yapilan elestirilere, "Federasyona gittim. Bazen her seyi anlatamiyorsun. Anlatirsam yer yerinden oynar niye dedim? Hocama 2 maç daha az versinler diye. Federasyon baskaninin odasinda hocama laf edildigi zaman masaya yumruk vurdum. Bunlari anlatmadim" dedi. Elmas, vicdanin rahat oldugunu söyleyerek, üyelerin verecegi her türlü karara saygi duyacagini belirtti.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yili Olagan Genel Kurul Toplantisi, Lütfi Kirdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda basina kapali olarak gerçeklestiriliyor. Üyelerin konusmalarinin ardindan Galatasaray Baskani Burak Elmas elestirilere cevap verdi. Galatasaray’i birlestirme çabalarinin istedigi gibi ilerlememesinden dolayi üzgün oldugunu söyleyen Elmas, "Galatasaray’in içinde bulundugu durumun hep kurtulus mücadelesi dedigim mücadelenin farkinda olunmadigi çok üzgünüm. Kisisel nefretlerin, intikam hedeflerinin Galatasaray degerlerini bir kenara birakmaya sebep oldugu için çok üzgünüm. Ama umutluyum. Galatasaray bu dönemlerden geçti. Bu dönemler bugünlere geldi Türkiye’nin en büyük markasi oldu. Onun için umutluyum" diye konustu.



"Size vermis oldugum taahhütlerde hepsini gerçeklestirmek için çalisiyorum"

Samimi konusma yapacagini ifade eden Baskan Elmas, "Baskanlik yapmadan ögrenebileceginiz bir sey degil. Kafanizda çizdiginiz bazi senaryolar var. Galatasaray hayaliniz yapmayi arzu ettiginiz bir takim seyler var. Kisa zamanda görüp tecrübe edebiliyorsunuz. Galatasaray için endiseliydim. Çok elestirdim. Galatasaray degerlerini hiçbir zaman rencide etmemeye, hep hizmet etmeye çaba gösterdim. Beni bugün böyle düsünürken genç bazi arkadaslarimin hayal kirikligini görmek çok üzdü. Belli ki Galatasaray için yapmak istediklerimi anlatirken, onlara çok ümit vermisim. Bunlari yaparken yapabileceklerime inandigim için ve Galatasaray’in buradan çikabilecegine inandim oldugu için söyledim. Sizlere yalan söylemedim. Size vermis oldugum taahhütlerde hepsini gerçeklestirmek için çalisiyorum. Benim de hayal kirikliklarim var. Pes etmedim. Onlari da çözmeye çalistim" seklinde konustu.



"Federasyon baskaninin odasinda hocama laf edildigi zaman masaya yumruk vurdum"

Türkiye Futbol Federasyonu ile iliskiler hakkinda ise Elmas, "Türkiye’de batmis bir spor sektörü var. Galatasaray tek kurusunu ortak hesaptan çekebiliyor. Banka onay vermezse. Herkesin bir fikri var. Yaptigin her seye görüs, elestiri var. Zor bir seçim geçirmissin ikinci ayindan itibaren ciddi anlamda farkli düsünenler var. Sürekli çalismak için çabalarken baskidan dolayi motive etmek zorunda oldugu yönetim kurulu arkadaslarin var. Top içeri girmedigi zaman ne yaparsan yap basarisizsin. Galatasaray baskani olarak herkesin sana baktigi bir ortamda taraftar olarak üzüldügün bir gecenin arkasinda dimdik ayakta olup, hiçbir sey olmamis Galatasaray’in o gün çözülmesi gereken problemleriyle ugrasma mecburiyetin var. Ben yolda Galatasaray sevgim sebebiyle çok fazla yara aldim ve üzüldüm. Ama yürümeye devam ettim. Federasyona gittim. Bazen her seyi anlatamiyorsun. Anlatirsam yer yerinden oynar niye dedim? Hocama 2 maç daha az versinler diye. Federasyon baskaninin odasinda hocama laf edildigi zaman masaya yumruk vurdum. Bunlari anlatmadim. Içeride sistem çözülsün diye her masada kendim oturdum. Galatasaray’in hakkini görmeseniz de benim vicdanen için çok rahat. Istedigimiz seylerin hepsi olmadi. Çok fazla sey yaptik. Yapilanlar belki de yeterli gelmedi. Bunlarin hepsine saygim sonsuz. Galatasarayli olarak Galatasaray’in bulundugu her ortamda sokak kavgasi yapmamis olsak da Hakemlerle ilgili arkada dönenleri anlatamiyorum. Bugün Tahkim Kurulu görevden alinan hakemleri geri getirdi. Her gün böyle sey ile ugrasiyoruz. Türk futbolu batmis durumda" ifadelerini kullandi.

Rakip takimlarla iliskilerle ilgili gelen elestirilere cevap veren Burak Elmas, "Sektörün en büyük gelir saglayicisi ve taraftari olan Fenerbahçe ve Galatasaray, kasitli olarak birbirleriyle kavga ettirilerek Türk futbolunu geri kalan yüzde 20 ile yönetme iradesi vardi. Bugün hala var. Zaten hepiniz resmi görüyorsunuz. Kendi dönemimizin devamini saglamak ya da Galatasaray’in gelecegi arasinda karar vermemiz gereken her anda Galatasaray’in gelecegi için dogru olduguna inandigimiz karari aldik. Bu süreçte üzdügün arkadasimiz varsa sahsen çok üzgünüm ve kendilerinden özür diliyorum" dedi.

"Galatasaray Kulübü’nde fark yapamayacaksam bu koltukta oturmanin benim için hiçbir önemi yok" diyen Baskan Elmas, "Fark yapmanin da çok zor bir dönemde aday oldugumu biliyorum. Arkadaslarima Galatasaray tarihinin en zor döneminde aday oldugumuzu, ilk mali genel kurulda aklanmamayla karsi karsiya kalabilecegimizi söyledim. Tekrar söylüyorum vicdanim rahat, sizlerin verdigi her türlü karara saygi duyuyorum. Ne sonuç çikarsa çiksin Galatasaray degerlerine içimde devam edecegim. Benim Galatasaray’im benimle yasamaya devam edecek. Galatasaray için hiçbir zaman pes etmedim çünkü insan sevdigi için pes etmez" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA